Taksitle alışveriş - Kapanan işyeri ve ödenmesi gereken senetler hakkında
Yaklasık ıbır ay once ıstanbul ılınden senetlı olarak 10 ay taksıtle mobılya aldım. Ödeme gunu geldıgınde mobılya dukkanın kapandıgını ogrendım ve herhangı bır yetkılıye ulasamadım. Olan senetlerımı nasıl alabılırım, gunu gelmıs senetlerımın bana ıhbarname gelmesse nasıl alabılırım? Ödemedıgım taktırde hacz edılebılır mı, nasıl bır sorunla karsılasabılırım? Senetler ucuncu kısılere gectıgınde benden senet karsılıgını nasıl alabılırler, senetlerı gunu geldıgınde nasıl odeyebılırım? İhbarnama gelmesse nasıl odeme yapabılırım, zamanı gecen senetlere faız uygulanır mı? Bılgılendırırsenız sevınırım.
Yönetim:
https://www.hukuki.net/forum/forumdisplay.php?f=7
Forum Kuralları Ve Duyurular
Re: Taksitle alışveriş - Kapanan işyeri ve ödenmesi gereken senetler hakkında
Borçlar kanunumuza göre alacaklıyı temerrüde düşürebilirsin.Temerrüde düşürmek için borcun vadesinin gelmesi borçlunun bu borcu ödeme girişiminde bulunması borçlunun ifayı kabul etmemesi gerekir.Daha sonra mahkemeye başvurup alacaklıyı temerrüde düşürürsün.Bu şekilde borcundan kurtulmazsın.Mahkeme borcu ödemen için bir yer tayin eder bir banka hesabı mesela.Buraya borcunu ifa edebilirsin.Mahkemeden senetlerin iptalini isteyebilirsin.
Not:Buradaki açıklamalar önbilgi maksatlıdır.İyi bir avukata başvurulması yavsiye olunur.