Tefecilik ve gayrimenkul gaspı
Merhaba arkadaşlar,
Son günlerde medyada sıkça haber yapılarak "Domuzbağı çetesi vb.." isimler takılan bir gayrimenkul gasp çetesinden bahsedilmekte. Bu habererdeki en dikkat çekici vahim nokta ise tapu müdürlüğü makamına gelmiş bir kişinin bu olaylara karıştığı iddiası..
Bu haberi duyduktan sonra benim bizzat yaşadığım ve bu sitede de sayın hukukçu arkadaşların değerli görüşlerini aldığım "gayrimenkul gaspı" hakkındaki yazılarım aklıma geldi.
Olaylar çok benzerlik göstermekte , benim başıma gelen olayda oldukça yaşlı olan babam ve akıl hastası olan halam'a ait gayrimenkuller 2003 yılında yasal kılıflar uydurularak icra dairesi tarafından haraç mezat satılmış ve asıl mal sahiplerinin olaydan hiç haberleri olmamıştı.
Olay 2004 yılında bir kişinin evimin kapısını çalıp , burayı icradan satın aldığını söylemesi ve elindeki tapuyu göstermesi , benden çıkmamı istemesi ile ortaya çıktı. Aynı yıl halam ağır bir trafik kazası geçirdi ve kendisini kaldırımda yürürken bir minibüsün ezmek istediğini söyledi , bu olay devlet hastanesinde adli vaka kayıtlarına geçti.
Bu kazanın etkisi ile halam 2005 yılında vefat etti.
Vefatında, daha önceden kendisine karşı bir dava açıldığını ve vasi tayin edilerek mallarını satılmasını istendiğini karakoldan öğrenmiştim.
Bu tarihten sonra bir avukat ile anlaşarak dosyayı takip ettirdiğimizde ise itiraz sürelerini geçirdiğimizi , bu kişilerin tefeci olduklarını ve paralarını almadan peşimizi bırakmayacakları öğrendik ( Avukatımız bu şekilde ifade etti ve hukuken yapılacak bir şey olmadığını bildirdi )
Asıl nedenin babamın tefeciden borç para alan abim için 2001 'de imzaladığı 5 milyarlık bir senet olduğu ve bu senetin üzerinde oynama yapılarak 1999 tarihi yazılarak 15 milyar olarak 2001 de icraya verildiği ortaya çıktı.
Bu yüzden bir dairemizin satışına pek itiraz etmedik ( Abimin başına bir şey gelmesinden korktuk )
Fakat aradan 5 sene geçtikten sonra bu yıl , aynı tefeci halam vefat edince bize kalan diğer daireyede de haciz koyup satışa çıkartı ve dairenin yarısını satın aldı.
Bu satış bizim itraz etmemize rağmen yapıldı ve tefeci halen bizden 100.000 YTL alacaklı. ( Sanırım icra dairsinde adamları var )
Avukatımız yepılacak fazla birşey yok ya reddi miras yapacaksınız yada borcu kabul edeceksiniz diyor. Bu tür adamlar yakalansa da üzerlerinde kayıtlı bir şey bulunmaz ve siz onlardan hiçbir şey alamazsınız diyor. Bu yüzden şikayet etmemizin bir faydası yok , zaten zaman aşımına uğramış bir de ailemize kötü davranmalarından çekiniyoruz. Menfi tespit davası açmak isiyoruz ama bu satışı geri çevirmiyor ve karşı tarafın bir malı gözükmüyorsa bir şey alamıyoruz.
Bu tür insanlar devlet kurumlarında yandaş bulamaz ise bu tür olaylar ortaya çıkmaz diye düşünüyorum.
Yeni tapu-gasp çete üyelerinin yakalanması bu konuda umut veriyor ve ilk oluyor sanıyorum.Çalışmayı yapan emniyet güçlerine çok teşekkür ederim.
Artık umudumuz bizim başımıza musallat olan tefecinin de yakalanması ve uygun cezaya çarptırılması, böylece birçok mağdur parasız insan bu tür kenelerden kurtulmuş olur.
Bir gün Hukuka saygılı bir ülkede yaşamamız umuduyla,
Saygılarımla.
Re: Tefecilik ve gayrimenkul gaspı
bunları yakalayıp gtlerinden şırıngayla kan çekmek lazım. inanın bu tür insanların hepsi korkaktır. elleri enselerinde dolaşırlar. gece rahat uyuyamazlar. zaten çoğuda eceliyle ölmez.
Bulup bir köşede gbrtmek lazım böylelerini, hem hayır duası almış oluyor insan, hemde sevap kazanıyor.
Çok haklısınız ama maalesef bunlar para babası ve hukuk büraları ile çalışıyorlar kanun boşluklarını sonuna kadar kullanıyorlar ve devlet dairelerinde de maaşa bağladıkları insanlar olabiliyor.
Ben bize musallat olan tefeciyi icradaki satış sonuçlanmadan önce adalet bakanlığına şikayet ettim,fakat bakanlıktan "Bizim görevimiz değil, siz kendisinden davacı olun" şeklinde cevap aldım.
Mahkemeler ise zaman aşımından söz ediyor ama dolandırıcı-tefeciler için 8 yıldır zaman hiç aşmıyor.
Alıntı:
arkan rumuzlu üyeden alıntı
Çok haklısınız ama maalesef bunlar para babası ve hukuk büraları ile çalışıyorlar kanun boşluklarını sonuna kadar kullanıyorlar ve devlet dairelerinde de maaşa bağladıkları insanlar olabiliyor.
Ben bize musallat olan tefeciyi icradaki satış sonuçlanmadan önce adalet bakanlığına şikayet ettim,fakat bakanlıktan "Bizim görevimiz değil, siz kendisinden davacı olun" şeklinde cevap aldım.
Mahkemeler ise zaman aşımından söz ediyor ama dolandırıcı-tefeciler için 8 yıldır zaman hiç aşmıyor.
Geçmiş olsun gerçekten üzücü bir durum ama herşeyin bir yolu vardır bu
konuda araştırma yapıp size bilgi vericem.
Saygılar