Re: Çıkış Giriş Yapacaklar !
Söyleyebileceğim,sizi sadece kandırıyorlar!
Ücretsiz izne çıkartmak ile işten çıkartmak farklı şeydir.
Ücretsiz izne işveren isteğiyle çıkılmaz,çalışan talep ederse,işveren uygun görürse ücretsiz izne çıkarsınız.Bu süre için işten çıkışınız yapılmaz ama çalışmadığınız günler içinde ssk primi ödenmez.
Sizi işten çıkardıklarında tazminatınızı ödemeleri gerekir.Almadığınız hiç bir şey için haklarımı aldım vs gibi ibareler içeren belge imzalamayın.Çıkışınızı verdiklerinde tazminatınızı talep edin,ödenmezse,dediğiniz gibi 1-2 aylık bir üsre için çıkışınız yapılacaksa mutlaka bölge çalışma müdürlüğüne şikayette bulunup tazminat hakkınızı alın derim.
Kıdem tazminatı hesabında ise son aldığınız brüt maaş/365 x çalıştığınız gün sayısıformülüyle kendiniz hesaplayabilirsiniz.Brüt maaşınız kıdem tazminatı tavan ücretinden yüksek ise brüt maaşınız yerine kıdem tazminatı tavan ücretini dikkate almanız gerekir.
cevabın için teşekkür ederim.ben şimdi nasıl diyeyim?Beni ücretsiz izine çıkarın ssk mı ödemeyin ama çıkış yapmayın mı diyeceğim?Başka nasıl söylenir?Öyle bir şey yapabiliyor yani değil mi işveren?Bunun bir ismi varmıdır?
Ne diyeceğinizi bilemem.Ancak şunu diyorum siz istemediğiniz sürece işveren sizi ücretsiz izne çıkartamaz.
Diğer taraftan hem ücretsiz izinde gösterip hem ssk primlerinizi de yatıramaz.