Özel bankanın mail adresini kullanarak dolandırıcılık
Merhabalar,
İnternetten oynadığım online oyuna ait hesabımı satmaya karar vermiştim.Bir kişi alacağım diyerek ekledi.İsme havale geçtiğini söyledi ve kendisine verdiğim mail adresime havale bildirimi geleceğini söyledi.Bildirim geldi ve bende bilgileri şahsa verdim.Daha sonradan bunun fake bir havale bildirimi öğrendim ama adres info@akbank.com'du.Yani kişi akbank'a ait mail adresini bir şekilde kullanarak beni dolandırdı.
Ben bu kişiye dava açarsam, kişi ceza alır mı? Ben hesabımı geri alabilir miyim? Avukat tutarsam bana fazla paraya mal olabilir mi?
Yardımlarını bekliyorum.
Re: Özel bankanın mail adresini kullanarak dolandırıcılık
Alıntı:
ekorkmaz rumuzlu üyeden alıntı
Merhabalar,
İnternetten oynadığım online oyuna ait hesabımı satmaya karar vermiştim.Bir kişi alacağım diyerek ekledi.İsme havale geçtiğini söyledi ve kendisine verdiğim mail adresime havale bildirimi geleceğini söyledi.Bildirim geldi ve bende bilgileri şahsa verdim.Daha sonradan bunun fake bir havale bildirimi öğrendim ama adres info@akbank.com'du.Yani kişi akbank'a ait mail adresini bir şekilde kullanarak beni dolandırdı.
Ben bu kişiye dava açarsam, kişi ceza alır mı? Ben hesabımı geri alabilir miyim? Avukat tutarsam bana fazla paraya mal olabilir mi?
Yardımlarını bekliyorum.
sanırım,size dekontu elle yazıp, başka bir mail üzerinden sanki info@akbank.com dan gitmiş gibi bir mail mi yollamış?
şimdi asıl soru,
kullanıcı adı ve şifrenizi kişinin hangi adresine attınız?
info@akbank.com sa, bu kişi bulunması daha kolay, başka bir mail üzerinden yolladıysa daha zor olur,
savcılığa suç duyurusunda bulunabilirsiniz,
Alıntı:
nikon rumuzlu üyeden alıntı
sanırım,size dekontu elle yazıp, başka bir mail üzerinden sanki
info@akbank.com dan gitmiş gibi bir mail mi yollamış?
Aynen öyle
Alıntı:
nikon rumuzlu üyeden alıntı
şimdi asıl soru,
kullanıcı adı ve şifrenizi kişinin hangi adresine attınız?
info@akbank.com sa, bu kişi bulunması daha kolay, başka bir mail üzerinden yolladıysa daha zor olur,
savcılığa suç duyurusunda bulunabilirsiniz,
Kullanıcı adı ve şifreyi msn messenger üzerinden yolladım,gerekli .loglar mevcut.Bu dava için avukat tutmam gerekir mi?
Yardımınız için teşekkür ederim.
elinizde msn den başka kayıt yoksa, işiniz zor,
karşı taraf avukat tutup bunların delil sayılamayacağını belirtebilir,
başka bir forum üzerinden yaptığınız v.s. gibi değişmez yazılara delil olarak ihtiyacınız var
size önerim,
oyun firmasına başvurup, hacklendiğinizi söyleyip yardım isteyin...
yoksa, msn logları delil olarak kullanılmaz,o log lara görede, kimse ceza almaz,
bu kadar ciddi çalışan kişinin adı soyadı da sahtedir
o kişiye bile ulaşmak benim anladığım kadarıyla çok güç
IP adresi lazım ki ilk başta o kişi tespit edilebilsin
yoksa savcılık da o kişiye nasıl ulaşıcak ki?
o yüzden yaptığınız masraf boşa gider...
gerçi hata da sizde,kendi hesabınızı kontrol etmeden, elle yazılan havale yazısını görüp vermişsiniz, keşke hesabınızı kontrol edip, farkedebilseydiniz...
Bana yollanan mailnde kişinin IP'sini tespit ettim.
88.xxx.xx.xx
Bu IP üzerinden şikayet etmeyi düşünüyorum,ama loglar ve gönderdiği mailden başka kanıtım yok ve bu delillerin yeterli olmayacağını söylüyorsan, ne yapalım sağlık olsun demek zorundayız.
Yardımların için çok teşekkür ederim.
Alıntı:
ekorkmaz rumuzlu üyeden alıntı
Bana yollanan mailnde kişinin IP'sini tespit ettim.
88.xxx.xx.xx
Bu IP üzerinden şikayet etmeyi düşünüyorum,ama loglar ve gönderdiği mailden başka kanıtım yok ve bu delillerin yeterli olmayacağını söylüyorsan, ne yapalım sağlık olsun demek zorundayız.
Yardımların için çok teşekkür ederim.
IP varsa, bence mutlaka denemeye değer,hiç değilse o kişiinin gerçek adını öğrenirsin
savcılık ta ifadesi alınınca belki çekinip,hesabını geri verir....
Yarın bir hukuk bürosuna gidip, derdimi avukatlara anlatıcam.Umarım sonuç alırız :)
Sonucu bu sayfada paylaşırsan bizler de konu hakkında bilgi sahibi oluruz.