Tek taraflı boşanma isteği
İlk önce ben buraya yeni üye oldum herkese selamlar.
Bir kac sorum olacak bosanmayla ilgili -
ben yurtdisinda ikamet ediyorum 9 yildir evliyim esimle Türkiye'de evlendik ve malesef siddetli gecimsizlizlik basladi 1,5 seneden beri.Ben ayrilmaya karar verdim burada Türk bir avukata danistim avukat bana :burda bosanmamizin mümkün olmadigini T.C. kanunlarina göre sadece Türkiye'de bosanabilecegimizi söyledi .Ben de bunun üzerine Türkiye'den bir avukata danistim durumu anlatim.Avukat bana: tek tarafli bosanmanin mümkün olmadigini en azindan bir sahit olmasi gerektgini bosanmanin iki tarafinda yazili dilekce ile avukatlara bas vurularak mümkün olabilecegini söyledi.
Sorum su böyle bir sey varmi gercekten veya tek tarafli bosanma mümkünmü yurtdisinda yardimci olursaniz cok sevinirim simdiden cok tskler saygilar.
Re: Tek taraflı boşanma isteği
Avukat size niye yanlış bir bilgi versin?
Daha en başında bir avukata güvenemiyorken nasıl vekaletname verip davanızı takip etmesini isteyeceksiniz.
Danıştığınız her iki avukatın verdiği bilgi de doğrudur.
ilk önce cevabiniz icin tskler
ama benim sormak istedigim o degil tabiiki avukatlara güveniyorum benim esas ögrenmek istedigim yurtdisinda ikamet edip tek tarafli bosanma davasi acila bilirmi türkiyede yoksa böyle bi imkan yokmu iki tarafta bosanmayi kabulmu etmeli tekrardan tskler saygilar
Alıntı:
turbo-sonic rumuzlu üyeden alıntı
ilk önce cevabiniz icin tskler
ama benim sormak istedigim o degil tabiiki avukatlara güveniyorum benim esas ögrenmek istedigim yurtdisinda ikamet edip tek tarafli bosanma davasi acila bilirmi türkiyede yoksa böyle bi imkan yokmu iki tarafta bosanmayi kabulmu etmeli tekrardan tskler saygilar
Tek taraflı boşanma davası açılır.
Bu dava için şahitlerin dinlenmesi gerekir.
Şahitlerle karşı tarafın boşanmaya neden olacak kusuru ispatlanırsa boşanılır, ispatlanılamazsa reddedilir.