- 

1.Katta İşyeri 
		Merhaba arkadaşlar; 
 1. Katta dairem var burayı muhasebeci olarak kullanmak isteyen birine satmak istiyorum. Bulunduğum apartman  4 blok halinde bunlardan diğer ikisinde 1. katlar gazeteci ve sigortacı olarak kullanılmaktadır. Benim bulunduğum apartmanda ise zemin katın tamamı işyeridir. Tapumda mesken yazıyor. Bu durumda  satacağım kişinin burayı muhasebeci olarak kullanabilmesi için apartman sakinlerinden izin almam gerekirmi. ( internet kafe, eğlence merkezi, kahvehane lerde özel izin alıması gerektiğini biliyorum.sitede tam anlamıyla bana uygun cevabı bulamadım.)
 Teşekkür ederim.

- 

Re: 1.Katta İşyeri 
		Tahsis amaci mesken olarak gozukuyorsa isyeri olarak kullanabilmeniz icin kat maliklerinden izin almaniz gerekir. 

- 

Kat mülkiyeti kanunu'na göre büro şeklinde kullanılacak yer için izin alınmasına gerek yok gibi görünüyor.

VII - Yasak işler:
 Madde 24 - Anagayrimenkulün, kütükte mesken, iş veya ticaret yeri olarak gösterilen bağımsız bir bölümünde hastane, dispanser, klinik, poliklinik, ecza laboratuarı gibi müesseseler kurulamaz; kat maliklerinin buna aykırı sözleşmeleri hükümsüzdür; dispanser, klinik, poliklinik niteliğinde olmayan muayenehaneler bu hükmün dışındadır.
 Anagayrimenkulün, kütükte mesken olarak gösterilen bağımsız bir bölümünde sinema, tiyatro, kahvehane, gazino, pavyon, bar, kulüp, dans salonu ve emsali gibi eğlence ve toplantı yerleri ve fırın, lokanta, pastahane, süthane gibi gıda ve beslenme yerleri ve imalathane, boyahane, basımevi, dükkan, galeri ve çarşı gibi yerler, ancak kat malikleri kurulunun oybirliği ile vereceği kararla açılabilir.Bu karar yöneticinin veya kat maliklerinden birinin istemi üzerine bütün bağımsız bölümlerin kat mülkiyeti kütüğündeki sahifelerine şerh verilir.

- 

https://www.hukuki.net/forum/showthread.php?t=38160 mesajda 
 @sdt23

Kaldı ki, bir bağımsız bölümü mesela muayenehane veya muhasebe bürosu olarak kullanmaya engel bir durum yoktur.
 Diye yazılmış o nedenle ikilemde kaldım.

-