hakim tarafından verilen görüş günlerinde karşı tarafın sudan sebeplerle göstermemesi velayet hakkını kötüye kullanmak sayılmazmı velayeti istemede bir delil olur mu?
Printable View
hakim tarafından verilen görüş günlerinde karşı tarafın sudan sebeplerle göstermemesi velayet hakkını kötüye kullanmak sayılmazmı velayeti istemede bir delil olur mu?
Sayılır. Delil olur. Kasıtlı olarak çocukla ilişkinin engellendiğinin ispatı gerekir.
eşim çocuğunu gerekirse vazgeçerim diye görmek istemedi sonrada nafaka bağlanınca göstermiyorlar diye her yana dert yanıyor insanları duygu sömürüsüyle inandırıyor.herhafta icrasız gördüğü halde annesi kucağımdan alıyor gösterilmiyor diyor bu hakmıdır
tunaca ismiyle size yazan eşim çocuğu herhafta gördüğü halde ki çocuğu annesi kucağımdan alıyor her yere görmedim diyor. 1. aile mahk.çocuk kaçırma davası değil bana işyerinde saldırdığından dolayı ceza davası açıldı onun için tedbir verildi.3 ay evden uzaklaştırma aldı.5 ay scm.den hapis cezası aldı.nafaka bağlandı bağlanalıda göreyim diye tutturuyor.çocuğu her h.sonu pazar günü icrasız gelip gördüğü halde görmüyorum yalanını uyduran insana nasıl güvenirde bayanlar icrasız çocuk teslimi için güvenirler.icrayla resmi tutanak olduğu için verildiğine dair, bu insan gördmedim diyemez.icrasız geldiğini görmüyorum diye insanlara yutturup duygu sömürüsü yapıyor.
ara karara uyan anne çocuğu babaya icrasız gösterip tunaca isminde duygu sömürüsü yapan baba görmüyorum yalanını uydurursa herkes elini vicdanına koysun.çocuk aşı olduğunda dr. ateşli dışarı çıkarmayın dediğinde anlayışlı olması gerekirken ölse kalsa illa çocuğu ver ben para ödüyorum, aile yakını rahatsızlandığından ziyarete gitmek zorunda kaldığınızda 1 yaşında olmayan yavrunuzu o anne çocuğu değil babaanne çocuğu diye anneden hakaretlerle isteyen baba sizce mağdur durumdamıdır.o çocuğu bırak deyen bir baba görmek mi istiyor,anneden koparmakmı istiyor sorarım size
A-ha! İşte şimdi site adliye koridoruna döndü...
(Yönetimden peşin özür)
mrb opheria,
medeni durumunuzu bilmemekle birlikte evli iseniz çocuğunuz varmı ve cinsiyetiniz nedir bilmek isterim.ben bir bayan olarak mahkeme kararına göre herhafta çocuğumuzu babasına icrasız olarak gösterdiğim halde bu insan göremiyorum diyorsa, mahkemelerdede bunu dile getiriyorsa nasıl ispat gerekir, bu durumda icra ile gel demek sizce gaddarlık mı olur yoksa kendinizce bir ispat yolu mu, aldığını almadım diyen bir insana nasıl bir taktik uygulanır:)
Merhabalar . Herkese kolaylıklar temenni ederim.Efendim benim problemim de şu;Anne daha önceden de evlenmiş ve ayrılmış.Sonra tekrar evlenmiş.İlk kocası ile 64 ay13 gün ikinci kocasıyla da 64 ay 23 gün ( evi terkedene kadarki süre) birlikte olmuş,Hanım şimdi kendi annesinin evine gitmiş ve kocasının kendisine terk davası açabileceğini ve haklarının elinden alınacağını bildiğinden kendisi kocasına boşanma davası açmış ve 6 yaşındaki oğlunu da icra kanalı ile almış.Hanım eşini evini terketmeden önce chat yaparak ve daha sonra da ilişkiye girerek aldatmış.( Gerçi şimdilerde saklamaya çalışıyor..)İcra ile alınan oğlunu geçen yıl gittiği anasınıfından alan anne bu sene kendi ailesinin olduğu yerde okula yazdıracak.Fakat hanımın hem kendisi hem de a,lesi kusurlular.Dede alkolik,dayı uyuşturucu kullanıyor ve anneanne de sorumsuz ve tembel bir kadın.Kocanın elinde eşinin daha önceki dönemlerde kendi ailesinden olan şikayetlerinin yer aldığı bir anı ve günlük defteri var.Bu defterde '' Ailemden nefret ediyorum.onlardan utanç duyuyorum...'' diyen ibareler var.Bayanın şu an oturduğu yerdeki ev kullanım suyundan 3 yıl önce çocukları dizanteriye yakalanmış.Hala aynı suyu kullanıyorlar.Baba doğal olarak oğlunu ve geleceğini ,çocuğa nitelikli eziyet yapıldığını düşünüyor.Kişisel ilişki kararı olmasına rağmen o tarihlerde çocuk kaçırılıyor.Baba icra kanalı ile kişisel ilşki gününde oğlunu kaçırmak istiyor.Duruşma 9 eylülde.Babanın görüş günü ise 2 gün cumartesi ve pazar 6-7 eylül.Yani iki gün sonraki duruşmada eldeki beyanlar tanıklar ve bilgiler doğrultusunda babaya bir tutuklama veya ceza gelmesi mümkünmü? Acil cevap yazılır ve bu konu hakkında yargıtay kararları verilirse sevinirim.Sıcak yaz günlerinde herkese başarılar ve kolaylıklar dilerim.
Baba çocuğu ne olursa olsun kaçırmasın, kaçırmayı aklından bile geçirmesin.
Görüşme saatlerine, günlerine riayet etsin.
Burada anlatılanları ifade eden bir dilekçeyle yapılacak ilk celsede velayetin kendisine verilmesini talep etsin ve sabretsin. Dava sonuçlandığında -anlatılanlar ispatlanırsa - velayetin alınma ihtimali çok yüksek. Çocuğu kaçırarak bu şansı azaltmasın. Haklıyken haksız konuma düşmesin.