İşten ayrılma ve yaptığım programların kaynak kodları
İlgili kategoride kararsız kaldım. Bilişim mi? İş Hukumu diye. Buraya açmak daha mantıklı geldi.. :)
Yaklaşık 1,5 senedir çalıştığım bir firmadan yeni ayrıldım. Ayrılma sebebim okul ve tatminsizlik. Çalıştığım yerin dışında (evde, okulda, ortaköydeki balıkçıda vs..) bir proje geliştirdim ve şirkete ait olan bir bilgisayara yükledim (iyilik yapmak istedim). İşten ayrılmadan önce bu dosyaları hiçbiryerde kullanmayacağıma ve haksız rekabete aykırı bir girişimde bulumnmayacağıma ilişkin bir anlaşma imzaladık (projeleride tek tek belirttik fakat bu projeyi yazmadık). Bu sırada yarım kalan bu proje dışında birçok proje vardı. Maaşımı ise imzaladıktan sonra hesabıma yatıracaklarını söylediler..
Şimdi benden bu şirketin talebi/talepleri şöyle;
* Yarım kalan projeleri bitirmez isen son maaşını vermeyiz
* Geliştirdiğin projede eksikler var onları tammamlamazsan sana dava açarız
* Geliştirdiğin projenin tüm kodlarını istiyoruz. (diğer projelerin kodları zaten şirket bilgisayarında kayıtlı)
Ben yine hem ekmek yediğim yer diye hem de alacağım maaşıma istinaden gönderdim. onlarda maaşımı verdiler. Ve son olarak talep ettikleri..
* Server (Ana bilgisayar) göçtü/arızalandı/bütün dosyalar silindi bize yaptığın tüm projeleri tekrar gönder yoksa avukata veririz.
iki kısa sorum olacak cevaplarsanız gerçekten rahatlayacağım..
1 - Şimdi bir insan olarak nasıl bir tavır almam gerekiyor?
2 - Hukuki olarak hakları varmıdır bunları bana yaşatmaya?