-
Yabancı ile evlenme
benim nışanlım fransız vatandası ama fransız kimliğinde annesinin soy adı turk kimliğinde babasının soy adını tasıyor nişanlımın annesi iki evli olduğu için bu ikinci babasından ve sadece dini nikahı var babası nişanlımın soy ismini kendi uzerine almış yani onu noter huzurunda tanımış oyuzden soy isimleri farkılı biz konsolosluğa gittiğimizde bu durumu soyledik ve onun için evlenemdik onlarda bize evlilik ehliyet belgesini fransadan alacaklarını dosyamız oraya gidecekmiş 2 ay sonraya gun verdiler şimdi sadece yabancı olduğu içinmi 2ay sonraya gun verdiler kağıtlarımızda bi eksik olmadığınıda bayan memur soyledi şimdi sizce tahmini ne olabilir şimdiden cevabınız için teşekkürler
-
Re: yabancı ile evlenme
zaten bu denklemi çözen kişiye ödül falanda vermek lazım :)
-
"Hukuki.Net & av.tr Projesi" konusu hazır, gerisi de kendiliğinden gelir.
Yarışmacı arkadaşlara başarılar dilerim!
-
Yerinizde olsam yapacağım işlem şu olurdu;
Türk mahkemesine soyadı değiştirme davası açardım ve Fransız kimliğimi ve kimlik bilgilerimin yeminli tercümesini ibraz ederdim soyadı değiştirme talebi içinde. Asıl nedeninin de evlilik işlemlerinin sekteye uğraması ve bu karışıklığın bertaraf edilmesi olarak gösterirdim. Soyadınız Fransız kimliğinizdeki gibi değiştirildiğinde ise normal işlemler yürüyecektir...