Evlenme Şartı ve Kız Kaçırma
Öncelikle herkese merhaba.
Ben 20 yaşındayım ve kız arkadaşımda 17 yaşında 2009 mayısındada 18 den gün alacak.Kız arkadaşımı ailesinden isteyip evlenme yoluna bakacam ama anne karşı. sorularım şunlar:
1-Resmi nikah için 17 yaşında olan bi kızın sadece babasından alacagı imza yeterli midir?
2-kız arkadasım ailesınden ayrı yaşıyor babanesının yanında.velisi olarak babanesini gösterebilir miyim?
3-Bi kaç sene sonra evlenme ihtimalim olsa 18 yaşından gün alması aile izni olmadan evlenmesıne engel olur mu? 18 yaşını doldurmak mı gerekiyor evlenmek için?
4-kız arkadasım 18 yaşında iken onun kendı rızasıyla kaçırsam ve yıldırım nikahı yapsam ve ailesi benden şikayetci olsa karşılaşacagım durumlar nedir?
yardımlarınızı bekliyorum degerli büyüklerim
saygılar
Re: Evlenme Şartı ve Kız Kaçırma
arkadaşım bende aynı sorunu yaşıyorum. şu an 18 yaşına girdim ama avlenemiyorum
ailem izin vermiyo bu sebeble 18 yaşını bitirmeyi bekliyorum önceden böle değilmiş 15 yaşını bitirmek yetiyodu şimdi 17 bitirince anne baba izin verirse evleniliyo
ben 18 e girdim ama gene evlenemiyorum inşallah ailesi izin verir kız arkadaşının ve evlenirsiniz
Alıntı:
firdevs2006 rumuzlu üyeden alıntı
arkadaşım bende aynı sorunu yaşıyorum. şu an 18 yaşına girdim ama avlenemiyorum
ailem izin vermiyo bu sebeble 18 yaşını bitirmeyi bekliyorum önceden böle değilmiş 15 yaşını bitirmek yetiyodu şimdi 17 bitirince anne baba izin verirse evleniliyo
ben 18 e girdim ama gene evlenemiyorum inşallah ailesi izin verir kız arkadaşının ve evlenirsiniz
Arkadaşlar 2007 de eşimle severek evlendik. Daha doğrusu eşim bana kaçtı bakın bizim yaş sorunumuz yoktu ama suan 18 aylık evlıyız hatta bir tane cocgumuz olacak ıkı ay sonra ailesi yuzunden bosanmak uzereyız ve ayrıyız.
Sevgimiz mi bitti hayır asla ama aile rızası olmadıkca bir gün o evlilik çöker benim gibi altında kalırsınız bunuda göz önünde bulundurun sadece evlenmekle sorun bitmiyor.
Mayıs 1991 doğumlular mayıs 2009'da 18 yaşını dolduruyor.
Anladığım kadarıyla kız mayıs 1992 doğumlu. Öyleyse mayıs 2010'a kadar sabretmeniz lazım.
Arkadaşlar ben sorum yine aynı ama biraz değişik galiba kız 31/03/92 doğumlu ama kız kendi rızasıyla kaçtı kardeşime kardeşim 29 yaşında şimdi bunlar yakalansa kardeşim ceza alırmı kız kendisi kaçtı evlerini bile kızın istediği gibi döşediler ama yine korku var yakalanma korkusu ceza alırmı bunu merak ediyoruz henüz nikah kıyılmadı konu hakkında bilgisi olan varsa ltf bir cevap yazarsa çok teşekürler.