Gebe Calisanlarin Fazla Mesi Yapmasi
Selamlar,
Esim Fxxxxx Bank Operasyon Merkezinde calisiyor. Su an 3 aylik gebe. Isyeri zorla mesaiye biraktiriyor. ilgili kanun ve yonetmelikler geregi boyle birseye haklari olmadigini biliyorum. bilmedigim bu konuyu kime sikayet edip bankaya bir yaptirim uygulatabilecegim.
(Banka emekli sandigina bagliymis- bu durumda farkli bir kanunmu var yoksa bildigimiz is kanunu orasi icinde gecerlimi)
yardimci olursaniz sevinirim.
saygilarimla
Re: Gebe Calisanlarin Fazla Mesi Yapmasi
Sanirim cok zor bir soru sordum,
Bilgisi olan varsa lutfen yardim etsin yada yol gostersin
Merhaba,
1. İş Kanununa İlişkin Fazla Çalışma ve Fazla Sürelerle Çalışma Yönetmeliği’nin 8 / c maddesi gereği; gebe işçilere fazla çalışma yaptırılamaz.
2. Normal bir çalışana zorla fazla çalışma yaptırılamaz. Fazla çalışma için işçinin yazılı onayı alınması gerekir.
3. Banka’nın kendi sandığının bulunması, sosyal güvenlik açısından önemli; iş mevzuatı, yani fazla mesai açısından bir hüküm ifade etmez. Yani eşimiz İş Kanunu’na tabidir.
4. Bu durumda, tabii eşinizin işvereni ile arasının bozulmasını göze alırsanız; öncelikle Bölge Çalışma Müdürlüğü’ne başvurmanızı öneririm.
Saygılar.
Cok tesekkur ederim.
Alıntı:
enginaydeniz rumuzlu üyeden alıntı
Merhaba,
1. İş Kanununa İlişkin Fazla Çalışma ve Fazla Sürelerle Çalışma Yönetmeliği’nin 8 / c maddesi gereği; gebe işçilere fazla çalışma yaptırılamaz.
2. Normal bir çalışana zorla fazla çalışma yaptırılamaz. Fazla çalışma için işçinin yazılı onayı alınması gerekir.
3. Banka’nın kendi sandığının bulunması, sosyal güvenlik açısından önemli; iş mevzuatı, yani fazla mesai açısından bir hüküm ifade etmez. Yani eşimiz İş Kanunu’na tabidir.
4. Bu durumda, tabii eşinizin işvereni ile arasının bozulmasını göze alırsanız; öncelikle Bölge Çalışma Müdürlüğü’ne başvurmanızı öneririm.
Saygılar.