İdare mah. kararını nasıl uygulatacağım
Merhaba,
Düzce iline ilk atamam yapıldığında 2002 yılında, yolluk ödenmemişti ben bunun üzerine Sakarya ikinci idare mahkemesine 30.06.2003 tarihinde Milli Eğitim Bakanlığı alehinde dava açtım. 25.02.2004 tarihinde karar lehime olacak şekilde karar verildi.
Kararda şöyle yazıyordu : hesaplanacak yolluk tutarının 26.06.2003 tarihinden itibaren işleyecek yasal faiziyle birlikte davacıya ödenmesine , aşağıda dökümü yapılan ... yargılama giderinin davalı idareden alınarak davacıya verilmesine oy çokluğuya karar verildi.
Bu karar üzerine Milli Eğitim Bakanlığı Danıştay İkinci Dairesi'ne temyiz isteminde bulundu. Danıştay karşı tarafın temyizini 14.01.2005 tarihli kararında reddetti.
Benim elimde şu an yolluk ve mahkeme giderlerinin ödenmesine dair kesinleşmiş mahkeme kararı bulunmaktadır.
Yalnız ben dava açtığımda düzce ilinde öğretmenlik yapmaktaydım. Şimdi İstanbul ilindeyim. Daha önce Ordu ilinden Düzce iline atamam yapılması sonucu gelmiştim. ve Ordu-Düzce arası yolluğumun verilmemesi nedeniyle dava açmıştım. Dava kararında Ordu-Düzce arası ibare bulunmamaktadır. Yani Düzcedeki eski okulumda yada Milli Eğitim Bilgi İşlem Merkezinde ancak ordudan geldiğime dair belgeler vardır.
Mal müdürlüğüne dava sonucu hakkettiğim parayı nasıl alabileceğim konusunda bilgi almak istediğimde muhattabınız biz değiliz dediler ve kovuldum. Dava açan memurlar pürüz sanki. :)
Şu an İstanbulda Pendik ilinde görev yapmaktayım. Burada Ordu ilinden Düzce iline atamamın yapıdığına dair bilgi olmadığından tahakkuk ta yaptıramıyorum. Doğal olarak hesaplama söz konusu olmuyor.
Eski okulum ile bir bağlantım kalmadığından oradanda herhangi bir istekte bulunamıyorum.
Şu an ne yapmam gerektiği hakkında bilgi verebilirmisiniz?
Okuluma ne tür bir dilekçe yazmalıyım. Direk okulamı yoksa okul aracılıyla Milli Eğitim Bakanlığınamı dilekçe yazmalıyım.
Veya okul eski okulum ile bağlantımı kurmalı yada Milli eğitim bu işlemlerin hepsini yapıp gerekli açıklamayı verir mi?
Nereden ne şekilde bu mahkemenin verdği karar neticesindeki parayı isteyecem?
Aydınlatırsanız mutlu olacam.
İyi çalışmalar. Bol kazançlar.