Re: Tebligatın alınmaması
Buna pararlel bir soru daha eklemek istiyorum. Tebligatin yapilmasi gereken kisi yoksa, yerine aile bireylerinden birine tebligat yapilabilir mi?
Alıntı:
n73 rumuzlu üyeden alıntı
Selamlar anlaşmalı olarak boşandık bana boşanma tebligatının elime geçeli 25 gün oldu.Ama karşı taraf daha tebligatı almamış, daha doğrusu tebligat adrese gitmiş. Buyuk ihtimal adresi yanlış yer gösterdi, adresi bilinmesin diye.Karşı taraf tebligatı alamasa ne olur, yani boşanma kararı ne zaman kesinleşir?
Karşı tarafa tebligat yapılmadan karar kesinleşmez. Tebligatın tekrar gönderilmesini isteyin. Tebligat iade edildiyse, arkasında muhtarda kaydı yoktur diye bir ibare olması lazım. Eğer ki, böyle bir ibare yoksa, mahkeme kaleminden, yeni gönderilecek tebligata, karşı tarafın adreste bulunamaması halinde, muhtara tebligat yapılması konusunda bir şerh düşülmesini isteyin. Muhtarda da kaydı yok ise, ilanen tebligat yoluna gidilecektir. Bu biraz külfetli olacaktır ancak başka bir yol bulunmamaktadır.
Alıntı:
Preki rumuzlu üyeden alıntı
Buna pararlel bir soru daha eklemek istiyorum. Tebligatin yapilmasi gereken kisi yoksa, yerine aile bireylerinden birine tebligat yapilabilir mi?
Aynı adreste oturan, algı yeteneği yerinde olan başka aile bireylerine tebligat yapılabilir.
Tekrar teblikat göndericem.Bu seferde tebligat alınmazsada 15 günlük süre başlıyormuş.