Bankalar YTL olarak kredi kartına gelen parayı USD'ye çevirebilir mi?
Bir müşterinin Visa kredi kartına yurt dışından YTL olarak para gelmişse, banka YTL olarak gelmiş bu parayı USD'ye çevirerek müşterinin kredi kartına aktarma (ve dolayısıyla kur nedeniyle para kaybına uğramasına yol açma) yasal yetkisine sahip midir? :kızgın:
Re: Bankalar YTL olarak kredi kartına gelen parayı USD'ye çevirebilir mi?
Harcama usd olarak yapılmışsa,banka bahsettiğiniz uygulamayı yapabilir.
Re: Bankalar YTL olarak kredi kartına gelen parayı USD'ye çevirebilir mi?
Sayın Erdoğan Kırcalı, yanıtınız için çok teşekkür ederim. Ancak karttan herhangi bir harcama söz konusu değil (bunu belirtmeyi unutmuşum). Henüz yeni alınmış, hiçbir işlemi veya borcu bulunmayan bir Visa kredi kartı. Gelen paranın normalde limit üzeri artı bakiye olarak kartıma eklenmesi ve kolayca çekebilmem gerekirdi. Banka USD'ye çevirip kartıma aktarınca, hem ATM'den çekmek mümkün olmadı, bir USD hesabı açarak bankadan buraya aktarmasını talep etmek ve 1 hafta beklemek zorunda kaldım; hem de YTL olarak gelmiş paramı USD olarak alıp bozdurunca kur farkı nedeniyle zarara uğradım. Ve bankaların müşterinin parası üzerinde bu kadar özgürce hareket edebilmelerine hayret ettim.
Bana "Visa yoluyla yurt dışından geldiği için böyle yapmak zorundayız" dediler ama bu geçerli bir açıklama olmasa gerek çünkü aynı işlemi başka bir banka YTL olarak kredi kartıma aktardı.