Apartmanda oturmayan kat maliki denetçi seçilebilir mi?41/3 maddesine göre dışardan denetçi seçilmez diyor.Apartmanda oğlu oturuyor ancak kendisi başka yerde oturduğu halde kat malikiyim diye denetci seçilebilir mi?Saygılarımla
Printable View
Apartmanda oturmayan kat maliki denetçi seçilebilir mi?41/3 maddesine göre dışardan denetçi seçilmez diyor.Apartmanda oğlu oturuyor ancak kendisi başka yerde oturduğu halde kat malikiyim diye denetci seçilebilir mi?Saygılarımla
C-DENETÇİ:
Seçimi:
Madde 30- Kat Malikleri Kurulu; her yıl Ocak ayının ilk onbeş günü içinde yapacağı toplantıda, kendi aralarından veya dışarıdan birini sayı ve arsa payı çoğunluğuyla denetçi olarak seçer.
Ücreti:
Madde 31- Kat malikleri arasından seçilecek denetçiye (veya, Denetim Kurulu’;na ) bir ücret ödenmez; genel giderlerede diğer malikler gibi aynen katılır.
Dışarıdan seçilecek denetçiye (veya, Denetim Kurulu’na), Kat Malikleri Kurulu’;nca belirlenecek bir ücret ödenir.
Sayın mfkaya
Yukardaki metin herhalde bir binanın "yönetim planından" alıntılanmış .
Halbuki sorunun yanıtını 634 sayılı K.M.K 'nun 41 maddesi ile irtibatlandırmanız gerekir.Bahse konu Kanun , Denetçinin kat maliki olma şartını getirmiştir.Dışardan denetçi seçilemez derken kat maliki olmayan kişilerin denetçi olarak seçilemeyeceği vurgulanmaktadır.(Yönetici için böyle bir şart yoktur.)