Şirketin fiili olarak kullandığı ancak tescil ettirmediği markayı ortaklardan birinin kendi adına tescil ettirmesi hk.
Merhaba,
Bu konuda bilgi sahibi olan arkadaşlardan acilen yanıt bekliyorum. Sorum şu;
Bir şirketin faturasında, tabelasında ve kartvizitinde tescilsiz olarak kullandığı (şirket adına tescil edilmemiş) bir markanın tescili amacıyla ortaklardan birinin "şirketin fesih ve tasfiyesine yönelik açtığı dava devam ederken" markanın kendi adına tescili amacıyla Türk Patent Enstitüsüne başvuruda bulunması kötüniyet olarak düşünülebilir mi?
Acil yanıtlarınızı bekliyorum.
Re: Şirketin fiili olarak kullandığı ancak tescil ettirmediği markayı ortaklardan birinin kendi adına tescil ettirmesi h
Lütfen, acil yanıt bekliyorum. Sorum eğer karışık olduysa şöyle açıklayayım.
İki ortaklı bir limited şirkette ortaklar arasında yaşanan uyuşmazlıklar sebebiyle ortaklardan biri şirketin feshi ve tasfiye için dava açıyor.
Bu dava açıldıktan bir süre sonra davayı açan ortak şirketin faturasında vs. kullandığı ancak şirket adına tescilli olmayan markanın kendi adına tescili için TPE'ye başvuruda bulunuyor.
Ortağın, tescili şirket adına değil de kendi adına istemesinin sebebi şirketin nasılsa feshedilecek olması.
Şimdi ise davalı olan diğer ortak bu konuyu mahkemede gündeme getirerek yapılan tescil başvurusunun (şirket adına olmaması sebebiyle) kötüniyetli olduğunu ileri sürüyor.
Böyle bir durumda, mahkeme ortağın kendi adına yaptığı tescil başvurusunu kötüniyet olarak değerlendirebilir mi?
(henüz markanın başvuruda bulunan ortak adına da tescilinin yapılmamış olduğunu ve markanın şirket adına tescilli olmadığını nazara alarak yanıt verirseniz sevinirim)
teşekkürler,