Balkonlarımı kurtarabilir miyim?
Merhaba,
Yaklaşık 18 yıl önce evimiz hisseli tabu üzerine yapılmış. Fakat tapular şahsi tapuya dönüştürülürken ölçümler hatalı yapıldığından dolayı evimizin balkonları yan taraftaki arsaya taşmış durumda. Tapu kadastroya da ölçüm yaptırdık onlarında kararı bu yönde. Şimdi yan taraftaki arsaya ev yapılacak ve bu yüzden bizim balkonlarımızı yıkmamız isteniyor. Balkonlarımız çıkma balkon. Bu durumda ne yapabilirim? Mahkemeye başvursam balkonlarımı kurtarabilir miyim?
Şimdiden teşekkür ederim.
Re: Balkonlarımı kurtarabilir miyim?
Ben benzer bir durumda 5 katlı binada yan parsele taşan kısmın tüm 5 kat boyunca kesilip-yıkılarak inşaatın sınırlarına getirildiğine şahit oldum.Bu nedenle pek şansınız olmadığını söyleyebilirim.
sizin dava açıp yan arsada lehinize irtifak hakkı kurulmasını veya bu kısmın bulunduğu arazi parçasının mülkiyetinin kendinize devredilmesini istemelisiniz..
Alıntı:
s_cavdar rumuzlu üyeden alıntı
Merhaba,
Yaklaşık 18 yıl önce evimiz hisseli tabu üzerine yapılmış. Fakat tapular şahsi tapuya dönüştürülürken ölçümler hatalı yapıldığından dolayı evimizin balkonları yan taraftaki arsaya taşmış durumda. Tapu kadastroya da ölçüm yaptırdık onlarında kararı bu yönde. Şimdi yan taraftaki arsaya ev yapılacak ve bu yüzden bizim balkonlarımızı yıkmamız isteniyor. Balkonlarımız çıkma balkon. Bu durumda ne yapabilirim? Mahkemeye başvursam balkonlarımı kurtarabilir miyim?
Şimdiden teşekkür ederim.
Bizim ahşap binamızdada benzer durum var, bina üzerindeki bir çıkıntı yandaki arsada görünüyor. Bunu bir avukat arkadaşıma sormuştum. pek nasıl tarif ettiğini hatırlamıyorum ama demiştiki, Tapu ve inşaat izni alabilmek için arazi yüzölçüm miktarının yasada (ne yasası,yada yönetmelik bilmiyorum) belirtilen miktardan küçük olmayacağını, eğer küçük ise yandaki arsadan(kime ait olursa olsun) pay alınıp o minimum miktara tamamlandığını, dolayısıyla sizin arsanızadan alınan miktarı tamamlamak içinde sizin yandaki arsadan pay alınarak size katılmış olabileceğini söylemişti.. Ben hala daha benimkini soruşturucam ama sizin hikayenizi duyunca şaşırmadım...Bence bunu benim tarif ettiğim şekilde de bir soruşturun..