Birisine bankadan aldığı borç için kefil oldum ve borcunu ödemek zorunda kaldım. Hangi Mahkemeye dava açmam gerekiyor. Dava dilekçesi örneği verebeilir misiniz. İyi çalışmalar
Printable View
Birisine bankadan aldığı borç için kefil oldum ve borcunu ödemek zorunda kaldım. Hangi Mahkemeye dava açmam gerekiyor. Dava dilekçesi örneği verebeilir misiniz. İyi çalışmalar
Bahsi geçen rücu alacağın temlikiyle gerçekleşir ve bu da kefil olduğunuz borcu ödemeniz halinde sağlanır.Sizde borcu ödediğinize göre artık alacaklı sayılırsınız ve asıl borçluya rücu edebilirsiniz. Ancak bu işlemler anlatılırken kolay gelir uygulamaya gelirsin zordur ve hata kabul etmez, size bir avukattan yardım almanızı öneririm; ama genede siz bilirsiniz.
Hocam benim sorum olacak cok basit.Arkadasım kefil oldu banka kredisi alacağı için arkadaşına.BOrçlunun aylığından kesiliyodu.Ancak işten çıkarıldı ve borç kefil olan arkadaşıma kaldı.Artık onun aylığından kesiliyor.Bundan öncesi ek bilgiydi.Temel sorum şu:
Borç taksitle ödeniyo ve tamamı bitmedi.Borcun tamamı ödenmeden borçluya rucu edebilir miyim?
Borcun miktarına göre sulh hukuk ya da asliye hukuk mahkemesinde alacak davası açılmalıdır.
arkadaşlar asıl borçluya takip süreçleri tamamlanmadan kefile takip yapılamayacağı ile ilgili yargıtay karaarı var.