-
Cezam affa uğrar mı
şu an askerliğimi bitirmiş durumdayım.
şubat 2007 de olan bir olay yüzünden üste hakaret suçundan 6 ay(iyi halden 5 aya inmiş), silahlı olarak üste fiilen taaruz suçundan 1 yıl(iyi halden 10 aya) hapis cezası aldım. mahkeme kararı aralık 2007 de vermiş.
Ayrıca mahkemeye çıkıp kendimide savunamadım. mahkeme ben terhis olduktan sonra yapılmış.
Sormak istediğim iki soru var lütfen yardımcı olun, forumda okuduğuma göre 2 yıla kadar olan cezalar ertelenebiliyor son yapılan değişklile, bu benim durumumu değiştirirmi?
Bİrde forumda bir affın çıktığı ve 1 mart 2008 den önce yapılan suçların afffa uğradığı yazıyor. Bu ikisi aynı şeymi yoksa yoksa farklı yasalarmı anlayamadım.
ben temyiz etmek için bir dilekçe verdim. dilekçemde 5728 sayılı kanunun 231 maddesinin ilgili hükümlerinden faydalanmam gerektiğini söyledim.
Durumum ne olacak verdiğim dilekçe yeterlimi (eğer bir af varsa veya 2 yıla ilşkin değişiklikle ilgili) ayrıca dilekçe vermem gerekirmi.
teşekkürler..
-
Re: Cezam affa uğrar mı
Bu gerçek anlamda bir af değil.Hükmün açıklanmasının ertelenmesi.5 yıl içinde suç işlenir ise ozaman kötü.Cezanın sonuçlarını erteliyor.Dilekçe vermişsin zatenŞartları varsa uygulanacaktır sanırım.Ret edilirse itiraz hakkınız var.
-
yanıtınız için teşekkür ederim yld19sm;
ben üste hakaret ve silahlı olarak üste fiili taaruzdan toplam 15 ay ceza aldım.
kararda ertelenemez ve para cezasına dönüştürülemez diyor.
Bu erteleme benide kapsarmı acaba?
tekrar teşekkürler..
-
Cezayı paraya çevrilmiyor ve ertelenmiyor.Hükmün açıklanması erteleniyor.Açıklanma ertelenince ceza infaz edilmiyor,yani çektirilmiyor.yani ceza evine girmiyorsunuz.yani şartları varsa sizide kapsar.