tgonen rumuzlu üyeden alıntı
sayın alparslan19 ilginize teşekkür ederim.
Benim durumum sizinkilerden biraz farklı. Benimki mesafeli sözleşme değil.
Biz gittik kömüre karşılık kredi kratından taksitli çekim yaptırdık. Ama firma zamanı gelince kömürü teslim etmedi ve şu an iflas etmiş durumda. Zamanı gelince dedim çünkü firmayla aramızdaki sözleşmede taksit ödemelerine karşılık taksitler ödendikçe yapılan ödeme kadar teslimat yapılacağı idi. Kartın slip tarihi 13.06.2008. Bende 23.09.2008 tarihinde mal/hizmet alamadığımız belirterek taksitlerin durdurulması ve ödenmiş 3 taksitinde tarafıma geri ödenmesini istedim (meblağ 960 YTL/8taksit). Yaklaşık 45 gündür bankadan ses seda yok. Bu arada 4. taksit ödemesini de yapmış bulunduk. Sürekli arıyordum ama oyalayıcı bilgiler dışında başka bilgi alamadım. Yani henüz dilekçem sonuçlanmadı. Halbuki 5464 sayılı kanunun 11. maddesi şikayet ve itirazın 20 gün içersinde sonuçlandırılması gerektiğini söylüyor. Ne yapacağımı bende bilmiyorum. Öyle forumları gezip duruyorum. Geçen hafta şikayetvar sitesine şikayet olarak yazdım bu durumu. Nihayet banka site yetkililerini ciddiye alıp beni aradılar. Sonuç değişmedi yine çözümsüzlük devam ediyor. Öğrendiğim bir şey var kömür firması tüm bankalardan taksitlerini peşin çekmiş %15 komisyon bırakarak. Bankanın zorlandığı hususta bu. Dava dilekçemi hazırladım. Bu hafta cuma gününe kadar sonuçlanmaz ise Tüketici Mahakemesine başvuru yapacağım. Hakem heyetine gidemiyorum çünkü meblağ onların yetkisini aşıyor. Bana tavsiyeniz olur ve yazarsanız sevinirim. Bu arada banka bugün beni arayıp taksitleri karara bağlanıncaya kadar dondurduklarını söyledi. Bugüne kadar mahkemeye başvuru yapmamakla acaba hata mı ettim. Buna benzer yaşanmış bir olay varsa ve sonuçlanmışsa aktarırsa çok memnun olurum. Bende olay sonuçlanınca bilgiyi buradan vericem.