Savcı mahkeme kararını uygulamıyorsa ne yapmalı...
idari mahkeme tarafından sonuclanan davada (yürütmeyi durdurulmasına karar verilmistir) ancak ilçe belediyesi bunu yaklasık 1 yıldır uygulamıyor.10 ay önce de savcılıga suc duyurusunda bulundugumuz halde savcıda mahkeme kararını uygulamıyor.(bu konuyla ilgili 2 mahkeme kararı olmasına ragmen)
yargı kararını uygulatmayan savcı hakkında ne yapmalıyız?
Re: savcı mahkeme kararını uygulamıyorsa ne yapmalı...
Uygulanmayan kararın nasıl bir karar olduğunu paylaşmanız mümkün mü ?
MAİL ADresinize gönderiyorum
1 idare mahkemesinin vermiş olduğu yürütmenin durdurulması kararını ilce belediye baskanı uygulaması gerekirken 1 yıldır uygulamıyor.10 ay önce savcılıga suc duyurusunda bulunup;yurutmenin durdurulması kararını onaylamasını istedik.ama savcı gorevini yapmadı..tabi belediyede...
ilçe belediyesinin haksız ve izinsiz olarak acmıs oldugu minibus ihalesinin durdurulması kararı buyuksehir belediyesi ulastırma koordinasyon müdürlüğü tarafından da yazılı olarak istenmiş ve mahkeme kararı ile de durdurma kararı cıkmıstır.fakat kimse uygulamıyor. savcı ; ilce emniyet müdürü;kaymakam; ilce belediye baskanı...herkes kulak arkası yapıyor..yardımınızı bekliyorum..iç işleri bakanlığı ve adalet bakanlıgına sikayette bulunsam mı acaba..
İzmir 2.İdare Mahkemesi'nin 2006/110E 2007/1005K sayılı kararını buraya alabilir miyiz...
Bir de, mahkemenizin esastan karar verip vermediği konusunda bilgi verir misiniz...
Re: Savcı mahkeme kararını uygulamıyorsa ne yapmalı...
Mahkeme kararini uygulamayan idare hakkinda savciliga suc duyurusunda bulunmamiz gerektigini biliyoruz... .Mahkeme kararini uygulamayan savci hakkinda ne tur bir yol izlenmelidir?Bunu ben de hicbir yerde bulamadim Aydinlatirsaniz sevinirim.
tesekkurler