Re: zabıt katipliği sınavı
Adalet Bakanlığı Memur Sınav, Atama Ve Nakil Yönetmeliği
Resmi Gazete Tarihi: 10/07/2003
Resmi Gazete Sayısı: 25164
Sınav Sonuçlarına İtiraz
Madde 17 - Adaylar sınav sonuçlarına 16 ncı maddeye göre yapılacak olan ilan tarihinden itibaren on gün içinde yazılı olarak itiraz edebilirler. Bu itirazlar adalet komisyonlarınca on gün içinde incelenir ve ilgiliye yazılı olarak bildirilir.
Sayın sıla86,
Umarım bu iletiyi zamanında fark edersiniz. Çünkü yukarıda yönetmelik maddesinde de ifade edildiği gibi ilandan itibaren 10 gün içinde yazılı olarak itiraz etmeniz gerekmektedir. Sınav sonuçları 6.6.2008 tarihinde açıklandığına göre itiraz süresinin son günü 16.6.2008, yani yarın. Adalet komisyonuna bir dilekçe ile itirazınızı sunabilirsiniz.
Yalnız şunu eklemek isterim; aynı yönetmeliğin 15. maddesine göre, "Nihaî başarı listesinin belirlenmesinde öncelikle hukuk fakültesi ve adalet meslek yüksek okulu mezunları en yüksek puan alan adaydan başlamak üzere sıralandıktan sonra, diğer adaylar bu sıralamayı takiben kendi aralarında, en yüksek puandan başlayarak sıralanır." Yani siz, hukuk fakültesi yada adalet meslek yüksek okulu mezunlarına sıralamada öncelik verildiğinden ilk 7 kişi arasına girememiş olabilirsiniz. Bunu da göz önünde bulundurmanızda fayda var.
Re: zabıt katipliği sınavı
Öncelikle ilginiz için teşekkür ederim BAŞAK HANIM. Eğer itirazı o adalet komisyonuna etmek gerekiyorsa zaten gerek yok. kendi aldıkları kararları bozacaklarını sanmam. kazananlar arasında kimse adalet meslek veya belirttiğiniz diğer okul mezunu değiller bilakis düzlise mezunu veya muhasebe böl. mezunuydular. Ben bilgisayar böl. mezunuyum. Ben komisyonun kararını inceleyebilecek bir üst makama itiraz hakkım olup olmadığını merak etmiştim ama sanırım itiraz için olan süreyi de geçtim... ilginiz için tekrar tekrar teşekkür ederim...
Re: Zabıt katipliği sınavı
İyi akşamlar.Siteye yeni üye oldum.2008 Zabıt katibliği sınavına girdim başarılı oldum mülakatı da geçtim yedek listedeyim.Bana eylül ayında bir kararname çıkacağını ve buna göre atama yapılacağını söylediler ama bilgi alamıyorum bu konu hakkında bilgisi olan arkadaşların bana cevap yazmanızı rica ediyorum.
SAYGILAR.
Re: Zabıt Katipliği Sınavı
Arkdaşlar bu konuda benim de sorunum var. Ben de bursa adliyesi için açılan zabit katipliği ugulamalı sınavında 138 kelime yazarak sınava grenler arasında 40. sırada idim. 45 kişi alınacak kadroya mülakatta elenerek giremedim ve komisyona yazıı itirazımı yapıp hukuki dava sürecini başlattım. Bölge idare mahkemesinde adalet bakanlığına açtığım davadaki dava dilekçemde; benimle ilgili işlemin yürütmesinin durdurulmasını ve mülakat sınavsonucumun iptal edilerek kadroya yerleştirilme istemimi belirttim. Ayrıca mülakat sınavı esnasındaki diğer bana özel durumları da (sınav esnasında kaç soruya cevap verdiğimi vs.) belirttim. Davanın ilk aşaması geçe gün yürütmeyi durdurma kararı verilerek sonuçlandı. Bu sonuca davalı arafın temyiz hakkı var. sonraki sürecin nsıl olacağı konusunda beni aydınlatırsanız çok sevinirim. Bu konudu detaylı bilgi sahibi olanlardan acil aydınlatıcı cevap bekliyorum. süreci iyi yönetmek istiyorum ama bu konuda avukatlar yardım etmiyor. Yani kabul etmediler, avukatsız devam ediyorum. Bunun sebebinin davalıtarafın Adalet bakanlığı ollmasıymış. Yani kimse cesaret edemiyor.
Ayrıca mahkemenin son kararını isterseniz gönderirim. Mahkeme tam sonuçlanmadığı için koyup koymamakta kararsız kaldım.
Lütfen yardım.