-
Eşimden Boşanacağım
Merhaba sevgili avukat ve hukuk insanları. Öncelikle kendimden bahsedeyim.
Avusturya da 23 yaşında evliyim. Eşim Türk asıllı alman vatandaşı. 1.5 yıllık evliyiz. ben 1 yıldır avusturyadayım ve yeni bir çocuğum oldu. Çocuğa ben bakıyorum. Ben bakıyorum derken şu şekilde: Eşim özürlü yardım almadan yerinden kalkamıyor doğuştan kas yetersizliği yüzünden yani. Yani düşünün cocuğumu bile emziremiyor tutamadığı için. Eşim ile son zamanlarda anlaşamaz duruma geldik ve boşanacağını söyledi ben oğlumun bende kalmasını istiyorum oğlum da burda doğduğu için doğal olarak alman vatandaşı oldu. Ben oğlumu alıp türkiye ye dönmek istiyorum. Ne gibi sorunlarla karşılaşabilir. Ne yapmamı önerirsiniz.
Saygılarımla.
-
Re: Eşimden Boşanacağım
ya sorumu cevaplayacak bir avukat arkadaş yokmu?
-
Türkiye içinde veya dışında Türk anne veya babadan doğan çocuklar Türk vatandaşı sayılır. Anlaşılan siz de Türk vatandaşısınız bu nedenle çocuğunuz doğumundan itibaren Türk vatandaşı sayılacaktır.
-
hayır oğlum alman vatandaşı nüfus kaydı yapılınca annesinin üzerine kayıt edildi otomatikmen alman vatandaşı oldu bu sorun teşkil eder mi?
-
Asıl mesele velayetin kimde olduğu.
Eğer annenin muvafakatı yoksa, küçük yaştaki çocuğun velayeti Türk kanunlarına göre anneye verilir. Anneden velayeti almak için olağanüstü durumlar olması gerekir.
-
bahsettigim gibi eşim özürlü yani cocugu emzirmek için kucağında tutacak gücü bile yok tekerlekli sandalyede anlayacağınız kasları çok gücsüz oturduğu yerden yardım alamadan kendisi kalkamıyor. Bu durumda ben çocuğumu alamazmıyım
-
-
Türkiye'de boşanma davası açabilirsiniz.Ancak eşiniz engelli de olsa Çocuğunuz küçük olduğu için çocuğu size vermeyecekleri kanaatindeyim. Maddi gücünüz varsa nafaka verirsiniz, annesi yardımcı tutabilir.
Ancak annesinin ahlaken kötü bir hayat sürmesi vs. durumlarda çocuk babaya verilebilir. Sadece Engelli diye size vermeyeceklerini düşünüyorum.
-
Peki bir çocuğun babası dururken neden yardımcı çağırılsınki ayrıca eşim çalışmıyor devletin verdiği para ile yardıma muhtaç durumda ki şöyle bir sakatlık yardımı alıyor kademesine göre kat kat. Daha geçtiğimiz günlerde özürlülüğü arttığı ilerlediği için bir kademe yükseldi. Lütfen bana akıl verin çocuğum ortada rezil olur.
-
Açılacak bir davada sizin kazanma ihtimaliniz de anlattıklarınız doğrultusunda bulunmakta.Bence iyi bir avukat bulun.Olmayacak şey değil.