Taklit(Yasaklı) Ürünlerde Çıkış Yolu
Benim öğrenmek istediğim var olan taklit,yasadışı ürün veya ürünlerin yasal yada bürokrasik açıklıklar kullanılarak nasıl satış,devir,bağış,reklam (artık hangisi yasalsa :)...) isminde nasıl bir değişiklik yada strateji uygulanarak yasal bi hal alması sağlanabilir ve ürün devri halinde başımıza iş açmayız? ör:mp3, 24 saat içişnde silinmesi gerekir;kurtlar vadisi, bu dizi tamamen hayal ürünüdür kişi kurum ve kuruluşlar gerçek değildirler.
Re: Taklit(Yasaklı) Ürünlerde Çıkış Yolu
Komik bir soru!
Yasa dışı olan yasa dışıdır, yasaktır. Yasa dışı eylemi yasal hale getirecek bir tek açık yoktur. Tek yolu orijinal ürün almak, kullanmaktır. Orijinal ürünü kopyalamak, ticaretini yapmak da yasaktır.
Bu konuda gerçekten bilgisiz olduğunuzu ve Hukuki.net sitesinde yasal olmayan konular hakkında bilgi verilmeyeceğini düşünememiş olmanızı göz önünde bulunarak yine de sorunuza cevap vermek istedim.
Alıntı:
Stj.Av.Başak Şahin rumuzlu üyeden alıntı
Komik bir soru!
Yasa dışı olan yasa dışıdır, yasaktır. Yasa dışı eylemi yasal hale getirecek bir tek açık yoktur. Tek yolu orijinal ürün almak, kullanmaktır. Orijinal ürünü kopyalamak, ticaretini yapmak da yasaktır.
Bu konuda gerçekten bilgisiz olduğunuzu ve Hukuki.net sitesinde yasal olmayan konular hakkında bilgi verilmeyeceğini düşünememiş olmanızı göz önünde bulunarak yine de sorunuza cevap vermek istedim.
soru aslına bakarsan çok estetik ve zeka sınırlarını zorlayabilecek bi soru insanın bu soruya istenilen cevabı verebildiği taktirde terfisi bile gerçekleşebilir gerçek bi doktora sorusu yasal olmadığı konusuna gelince soru gayet yasal en azından yasal zeminde çözümü istenen bi soru örnektede verilmiş mp3 kopyalama ve çoğaltmada yasak tabi ordaki 24 saat içerisinde silinmesi gerek ibresi olayı kopartmıştır bu tür örneklere çokça rastlayabiliyoruz asl olan pratik zeka.elbette hukukçu değilim bir hukukçu olsam böyle bir soruyu hiç burda gündeme getirmem ve muhtemelen bi çıkar yol bulurdum saygılar.
Alıntı:
ins4n4ce rumuzlu üyeden alıntı
Benim öğrenmek istediğim var olan taklit,yasadışı ürün veya ürünlerin yasal yada bürokrasik açıklıklar kullanılarak nasıl satış,devir,bağış,reklam (artık hangisi yasalsa :)...) isminde nasıl bir değişiklik yada strateji uygulanarak yasal bi hal alması sağlanabilir
O zaman siz gidin zeki bir hukukçudan bürokrasik bir açık öğrenin. Siz hukuki değimiyle kanuna karşı hile yolu arıyorsunuz. Bizim sitemizde ise insanlar zekasını kanuna karşı hile yada yasa dışı eylemleri meşru hale getirme yollarını aramak için kullanmazlar.