Re: Kardeşten kalan miras
şimdiden cevaplarınız için teşekkürler...
Alıntı:
giz_em rumuzlu üyeden alıntı
öncelikle merhabalar...
sormak istediğim şey şudur
benim anneanneme kardeşinden miras kaldı..kardeşi bi trafik kazasında öldü ve hiç evlenmediği içinde çocuğu yada eşi yok.Tüm kardeşleri arasında mirası paylaşılıyor.Bu mümkün müdür?
ayrıca paylaşılsa bile..benim anneanneme belli bi miktar para düşüyor.ve anneannemin 5 çocuğu var.anneannem istese bu parayı istediği çocuğuna verebilir mi?yada paylaştırmak zorundamı çocukları arasında şuan?
Vefat eden kişinin çocuğu, torunu, eşi, annesi, babası yoksa kardeşleri eşit payla mirasçı olurlar. Miras payları veraset ilamı çıkarıldığında görülür.
Anneanneniz yaşarken miras payını dilediği gibi tasarruf edebilir. Eğer bu tasarruf sırasında mirasçılarından bazılarından mal kaçırmak amacıyla hareket ederse vefatından sonra hak kaybına uğrayan mirasçı muvazaa davası açabilir.
Eğer bu mirasçıları mahrum bırakma vasiyet yoluyla olursa vefattan sonra tenkis davası açılabilir.
Şu anda anneanneniz kimseye bir şey vermek zorunda değildir. Birine bir şey vermesi de şahsi tasarrufudur, ancak vefatından sonra buna karşı işlem yapılabilir.
anladım...teşekkürler...yani anneannem istese tek bi çocuğuna verebilir...yada hiç kimseye vermez...bu sadece kendi isteğine kalmış bişi
Alıntı:
giz_em rumuzlu üyeden alıntı
anladım...teşekkürler...yani anneannem istese tek bi çocuğuna verebilir...yada hiç kimseye vermez...bu sadece kendi isteğine kalmış bişi
Anneanneniz diğer çocuklarına en az saklı payları kadar miras bırakmasa,diğer çocuklar bu duruma itiraz edebilir.Anneanneniz hayatta iken diğer çocukların itiraz hakkı yoktur.