Mülakat sonucuna dava açtım
Girdiğim mülakaat sınıvında başarısız sayıldım.Açtığım dava sonucu bölge idare mahkemesi yürütmeyi durdurdu. Buna binaen atamam yapıldı. Ancak idare mahkemesi esastan aleyhime karar verdi. Bölge idare mahkemesinin lehime verdiği karardaki gerekçelerle birebir örtüşen Danıştay Kararı var. Bu durumda nasıl bir yol takip etmeliyim, görevden alınırmıyım? Şimdiden teşekkürler.
Re: Mülakat sonucuna dava açtım
Lütfen Yardimci Olun çok Acil
Alıntı:
safakyagız rumuzlu üyeden alıntı
Girdiğim mülakaat sınıvında başarısız sayıldım.Açtığım dava sonucu bölge idare mahkemesi yürütmeyi durdurdu. Buna binaen atamam yapıldı. Ancak idare mahkemesi esastan aleyhime karar verdi. Bölge idare mahkemesinin lehime verdiği karardaki gerekçelerle birebir örtüşen Danıştay Kararı var. Bu durumda nasıl bir yol takip etmeliyim, görevden alınırmıyım? Şimdiden teşekkürler.
Karar tek hakim mi yoksa birden hakim tarafından mı verildi? Davayı İdare Mahkemesinde açmış olmalısınız. O zaman Bölge İdare Mahkemesi nasıl yürütmeyi durdurma veriyor? Yoksa İdare Mahkemesi yürütmeyi durdurma talebinize ret verdi de siz Bölge İdare Mahkemesine itiraz mı ettiniz? Biraz daha bilgi verseniz iyi olurdu. Şimdi İdare Mahkemesi aleyhinize karar verdiğine ve elinizde örnek Danıştay kararı olduğuna göre hemen temyize gidiniz ve temyiz dilekçesinde yürütmeyi durdurma talep ediniz. Maalesef görevden alınırsınız ancak temyiz sırasında yeniden yürütmeyi durdurma verilirse görevinize gene başlarsınız umarım.
sayın Selimcan 2001 cevap için teşekkürler.Benim durumumla aynı olan bir danıştay kararı var.Lehime olacak şekilde.Ayrıca benim girdiğim mülakata dava açan bir arkadaş idari mahkemeden ,bana verilen yürütmeyi durdurma kararının gerekçesiyle aynı olan gerekçelerle işlemin iptalini esastan kazandı.Durumumuz aynı olmasına rağmen çıkan kararlar farklı.Mahkeme benim mülakatımın ŞeKLEN objektif olduğuna vurgu yapıp istemimi redetti. Hem Danıştay hemde idare mahkemesi kararını temyiz için danıştaya emsal olarak sunabilirmiyim.Dikkate alınır mı.Acilen cevaplayabilirseniz çok teşekkürler.Temyiz için 10 günüm kaldı.
Siz yürütmeyi durdurma kararı üzerine göreve başladınız ise, bu kararı etkisiz kılan diğer bir mahkeme kararı ile görevden alınmanız mümkündür. Bence vakıt kaybetmeen temyiz yoluna başvurun ve 2577 sayılı yasanın 49.maddesi ve 52.maddesi uyarınca yürütmeyi durdurma talepli temyiz başvurusu yapın. Bol şanslar
kurumum beni görevden almazda devam edersem,aleyhime bir durum söz konusu olur mu
geörevden alınırsam eski görev yerimemi yoksa istedikleri yere mi atarlar
Alıntı:
sayın Selimcan 2001 cevap için teşekkürler.Benim durumumla aynı olan bir danıştay kararı var.Lehime olacak şekilde.Ayrıca benim girdiğim mülakata dava açan bir arkadaş idari mahkemeden ,bana verilen yürütmeyi durdurma kararının gerekçesiyle aynı olan gerekçelerle işlemin iptalini esastan kazandı.Durumumuz aynı olmasına rağmen çıkan kararlar farklı.Mahkeme benim mülakatımın ŞeKLEN objektif olduğuna vurgu yapıp istemimi redetti. Hem Danıştay hemde idare mahkemesi kararını temyiz için danıştaya emsal olarak sunabilirmiyim.Dikkate alınır mı.Acilen cevaplayabilirseniz çok teşekkürler.Temyiz için 10 günüm kaldı.
Maalesef birbirine yakın konulardaki davalarda bile verilen kararlar birbirinden farklı olabiliyor. Siz öncelikle temyiz süresini kaçırmadan temyize gidiniz. Temyizden sonraki dönemde de her zaman ek bilgi ve belgeleri bir ek dilekçe ile verebilirsiniz. Elbette hem Danıştay hem de İdare Mahkemesi kararlarını Danıştay'a örnek kararlar olarak sunabilirsiniz. Karar ne olur bilemeyiz ancak örnek kararlar mutlaka incelenir.
Alıntı:
kurumum beni görevden almazda devam edersem,aleyhime bir durum söz konusu olur mu
geörevden alınırsam eski görev yerimemi yoksa istedikleri yere mi atarlar
Kurumunuz sizi görevden almadığı sürece görevde kalırsınız, sizin aleyhinize bir durum sözkonusu olmaz zira bu İdarenin tasarrufu ve sorumluluğundadır. Ancak İdare mahkeme kararını büyük bir ihtimalle uygular ve maalesef sizi görevden alır. Görevden alındığınızda mülakatı kazanmamış gibi işlem görüleceğinden başka bir yere atanmanız sözkonusu değildir. Umarım Danıştay'daki temyiz dilekçenize yürütme durdurma talebinizi yazarsınız ve Danıştay yürütmeyi durdurma verirse ve bu sırada halen görevdeyseniz temyiz davası sonuçlanıncaya kadar görevde kalırsınız. Danıştay'da yürütmeyi durdurmayla ilgili karar verilmeden önce görevden alınırsanız bir süre işsiz kalabilirsiniz ancak Danıştay'da yürütmeyi durdurma kararı verilirse yine görevinize dönersiniz. Danıştay'da yürütmeyi durdurma ve esas karar lehinize olursa şimdiki işyerinde çalışmanızı sürdürmeniz gereklidir.
davam danıştay 2.dairede 10 gündür savcılıkta ibaresi ile gözüküyor bunun anlamı nedir
DAVA SÜRECİ 2008/8/8 DE DANIŞTAYDA YD Lİ AÇTIĞIM DAVA NIN YD si ağustos 2008 de 2 ye karşı 3 oyla reddedildi. davam 20/01/2009 a kadar tekemmülde ibaresi ile görünmekteydi.Danıştay 2 .dairebaşkanalığına dilekçe ile mağduriyetimi anlatıp davamın öncelikli görülmesini arz ettim.bu dilekçenin ulaşmasından itibaren yaklaşık 15 gün süreyle davam savcılkta ibresi ile görünmekteydi.1 hafta önce ise incelenme sırası bekliyor ifadesine dönüştü.bu değişikliklerin anlamı nedir .dava ne kadar sürde sonuçlanabilir.saygılarla
lütfen biri yorumlasın