Polis memuruyum yabancı uyruklu biriyle evlenmemde sakınca var mı
Merhaba. Ben polis memuruyum ama bizim yönetmeliklerde yabancı uyruklu biriyle evlenirsem meslekten çıkarılacağım konusunda şeyler duydum bu konuda bana yardımcı olabilirmisiniz. Seviyorum ve evlenmek istiyorum ama işimdende olmak istemiyorum :( zor bir durumdayım ne yapmam lazım?
Re: Polis memuruyum yabancı uyruklu biriyle evlenmemde sakınca var mı
sevgili meslektasım zamanında bende senin gibi o yollardan geçtim benim zamanımda yasaktı ama simdi galiba serbest kaldı onu en güzel personel subeden öğrenebilirsin. 657. de yoktur ama bizim yönetmelikte olabilir
polislerin yabancıyla evliliklerine yasak veya sınırlama getiren bir sınırlama bildiğim kadarıyla yok. benim bu konuyla ilgili belirtmek istediğim bir husus ise vatandaşlık kanununda yapılan değişiklikle eşin vatandaşlığı alınması için 3 yıl bekleme süresi getirilmesi . bu değişiklikle formalite evlilikler yoluyla bazı insanların ülkeye girişi ve yaşaması engellenmek istendi ama sonuçta mağdur olan gerçek bir evlilik yapmak isteyen veya yapan iyi niyetli insanlar oldu. ülkeye girişi engellenmek istenen yabancı uyruklu kişiler ise formalite evlilik olmasa bile değişik yollarla ülkeye girmekte ve sözkonusu faaliyetlerine devam etmektedirler. bir an önce ailenin bütünlüğü ilkesine aykırı bu düzenlemenin düzeltimesi gerektiğini düşünüyorum.
Teşekkür ediyorum ben yasak olarak biliyordum ama umarım değişmiştir bilgisi olan arkadaşımız olursa paylaşırsa sevinirim umarım evlenmeye mani birşey yoktur
yabancı uyruklu bir kişi ile evlenmende kanun ve yönetmelikte herhangibir sakınca yok sadece 2 aylık tahkikat süresin, beklemen gerekiyor.
kanun açısından herhangi bir sakınca yoktur sadece 2 aylık bir süreç vardır.
Alıntı:
zyno rumuzlu üyeden alıntı
kanun açısından herhangi bir sakınca yoktur sadece 2 aylık bir süreç vardır.
Kanun açısından sorun olmadığı aşikar zaten. Bir Türk Silahlı Kuvvetleri mensubunun da kanunen yabancı ülke vatandaşıyla evlenmesinde sakınca yoktur ancak bu, ordudan ihraç nedenidir. Arkadaşımızın sorduğu da bu doğrultuda. TSK'daki durum Polis Teşkilatı için de geçerli midir? Bir polis memuru yabancı bir ülke vatandaşıyla "kanun karşısında sorun olmadığı için resmen evlendiğinde" polis teşkilatının kendi iç düzeninden ve kurallarından ötürü polislikten azledilir mi?
Alıntı:
DragonLance rumuzlu üyeden alıntı
Merhaba. Ben polis memuruyum ama bizim yönetmeliklerde yabancı uyruklu biriyle evlenirsem meslekten çıkarılacağım konusunda şeyler duydum bu konuda bana yardımcı olabilirmisiniz. Seviyorum ve evlenmek istiyorum ama işimdende olmak istemiyorum :( zor bir durumdayım ne yapmam lazım?
güzel kardeşim polislik mesleğinde yabancı uyruklu kadınla evlenemiyorsun.
Eyer evleneceğiniz Türk dahi olsa ailede siyasi suca karışmış ve buna benzeri toplu kacakcılık,suclarını kardeşi babası işlemiş ise malesef o sevgiyi icinize gömeceksiniz.
nasıl polislik mesleğine girerken,yok garsonluk yapmıycaksın,berber cıraklığı yapmıycaksın cünkü bahşişe alışırmışın,sonra meslekte rüşvet yermişin bu görüş hakimdir biliyorsun.
4 aylık tahkikat süresini bekliyorsun,beklemeden evlenirsen ,evleneceğin kişi Türk ve aile sicili temizde olsa kıdeme müessir ceza alıyorsun.
zaten yukarda saydıklarım mevcut olursa anında ihrac edilirsin.