Anlaşmalı Boşanmada İlk Dava Ne Zaman Görülür
Merhabalar.
10 yıllık bir evliliğim vardı.Ancak bunu şimdi eşimle anlaşmalı olarak bitirme kararı aldık.Bu pazartesi yani 9 haziran 2008 tarihinde mahkemeye başvuruda bulunacağız.Benim merak ettiğim şu:
Biz anlaşmalı olarak boşanma talebinde bulunacağımız için ilk mahkeme tarihi yakın bir zamana verilirmi? Ve anlaşmalı olarak boşanacağımız için çok uzun sürmeden bu iş bitermi ? Ben eşime yaşam standartlarını iyi olması için 1 ev ve kirada bulunan bir evin kirasını bırakmayı ve ayrıca bankadaki ortak hesaptaki paranın tamamını bırakmayı kabul ettim.bu durumda mahkeme herhangi bir nafaka ödemeyi öngörürmü?
Cevaplarınız için şimdiden çok teşekkür ederim.
Re: Anlaşmalı Boşanmada İlk Dava Ne Zaman Görülür
anlaşmalı boşanmada olsa mahkeme duruşma tarihi atacaktır. bunun zamanıda mahkemenin yoğunluğuna bağlı olur. anlaşmalı boşanma için eşinizle bir protokol yapmalısınız. o protokolda zaten sizin eşinize vermeyi taahhüt ettiğiniz maddi kıymetler açıkça yazılacaktır. bunun dışında eğer eşiniz protokole nafaka ve tazminat maddeleri eklemezse yani bu yönde bir talebinin olmadığını protolde beyan ederse hakim nafaka ve tazminata hükmetmez. boşanma kararınıda tek celsede verir.
Re: Anlaşmalı Boşanmada İlk Dava Ne Zaman Görülür
Erken mahkeme tarihi için yerel mahkeme kalemiyle görüşün.
Anlaşmalı boşanma olabilmesi için iki tarafın da aynı celseye çıkıp nafaka, tazminat, velayet ve mal paylaşımı gibi konuların hepsinde anlaştıklarını bizzat ifade etmeleri gerekir.
Her konuda anlaşma varsa hakim onaylar, en az bir konuda anlaşmazlık varsa anlaşmalı boşanma mümkün olmaz.