Eklentiler hakkında bilgi??
merhaba
tip prroje uygulanan kooperatif üyeliğimizden bir dairemiz var.Kat mülkiyetine geçeli 10 yıl kadar oluyor.Blokda 17 daire var.Merkezi ısıtma yok.kömürlükler bodrum katta ve dairelerin altına gelen iki kısımda 8+8=16 adet.
Apartmanda yerleşim başladığında o günkü yöneticinin gösterdiği kömürlüğü temizleyip dairemin kömürlüğü olarak kiracıma teslim ettim ve bu kömürlüğü bize ait olarak benimsemiştik.2 yıl önce evime kendim taşındığımda "bizim" olarak bildiğimiz kömürlüğün başkası tarafından kullanılması durumuyla karşılaştık.Apartman yönetminden kömürlüğümün teslimi konusunda olumlu bir yaklaşım bulamadım.Bana "boş bir kömürlüğe geç, kullan, hepsi kömürlük değilmi?" diyorlar.Ortada boş kömürlükde yok.konuyu kat malikleri kurulunda gündeme getirdiğimde gördüm ki diğer kısımda 3 numaralı daire kömürlük girişindeki 1. kömürlüğü (1 numaralı daire bodrumda ve kömürlüğü daire içinde) 5 numara 2. kömürlüğü... şeklinde sıralı bir kural izleyerek kömürlükleri paylaşmışlar.Bizim kısımda ise "kurnazlık" kuralı uygulanmış. Bazıları kendilerince daha iyi bulduğu kömürlüğü "kapmış".Boş gördüğü kömürlükleride yedeklemiş.Açıkça söylenmesede kömürlüklere girip çıkma durumundan bu anlaşılıyor.Bu mahiyette de birisi "ben zaten kömürlük kullanmıyorum bir arkadaşın yanında idare ederim" "özverisinde" bulunarak benim için "yedek" kömürlüklerinden birini boşalttı.(şimdi geçici olarak orayı kullanıyorum)
tapumuzda bağımsız bölümümüzle ilgili bilgilerin yanında (EK7:kömürlük) şeklinde kayıt var.
Belediyeye gittim.projelerde veya başkaca ilgili belgelerde kömürlüklerin aidiyet durumnu öğrenmek istedim.Kendlerinde olan belgelerde böyle bir bilgi olamayacağını, bu bilgiye tapuda ulaşabileceğimi söylediler.Tapuya gittim.Kendi kayıtlarında böyle bir bilgi olamayacağını bu sorunu kat malikleri kurulu kararıyla çözmemiz gerektiğini söylediler.
Sorum şu:Tapumdaki "EK7:kömürlük" kaydı ne anlama gelmektedir?Apartman bodrumundaki 16 adet kömürlükten "herhangi birinin" benim kömürlüğüm olabileceğini mi yoksa herhengi bir belgede ya da kayıttaki ait olma durumunu gösteren sıralamayı mı anlatır? Tapudaki EK7:kömürlük kaydı sıralamayı anlatırsa bu belgeye hangi kurumda ulaşırım?Tapudaki EK7:kömürlük kaydı bir ait olma durumunu ifade etmiyorsa ve örneğin birden fazla kişi aynı kömürlüğün kendine ait olması gerektiğini iddia ederse sorun nasıl çözümlenir?
şimdiden teşekkürker
Re: eklentiler hakkında bilgi??
ek7 kömürlük eklentiyi ifade eder.bunu yönetim planınızda bulabilirsiniz.yönetim planınızda tapuda olur .tapu sicil müdürlüğünde diğer taraftan yeni çalışan elemanlarda konuyu bilmez tapu sicil müdürü bilmesi lazım direk müdürle paylaşın.size bun un için bir ödeme yaptırırlar .
ayrıca kat mülkiyeti kütüğünde de kayıt vardır.eklentilerle ilgili burada nasıl yazılmışsa ona göre yorum yapmak lazım .tabi yönetim planıda değiştirileblir.onun da formalitesi ayrı bir konudur.
diğer taraftan mimari projede de kömürlükler bellidir.numaralanarak şematize edilmiştir.mimari projeyi incelemek için de mimari bilgiye ihtiyaç var sa da size yardımcı olacak birini bulabilirsiniz.
buradan netice alamazsanız.belediyelerd imar bölümünde veya harita bölümünde konuyu sorabilirsiniz.belediyeler daha bilgilidir.mimari proje konusunda bunun için ada pafta bilgileri gereklidir.
Re: Eklentiler hakkında bilgi??
yeniden merhaba
yönlendirmeniz doğrultusunda sorunu ilgili kurumlarda dile getirerek yeterince bilgi ve belgeyi elde ettim. Tapudan binaların numarataj krokisini alarak apartmanın ilan panosuna açıklayıcı bir yazı ile birlikte astım. Ancak bazı kat malikleri mevcut durumu sürdürmekte ısrar etmektedirler ve kimse kendi kömürlüğünü kullanmadığı için kendi kömürlüğüne geçmek isteyenlerde bunu yapamıyorlar. Şu anda konunun mahkeme zemininden başka bir çözüm yolu kalmadı gibi gözükmektedir.
Konuyu mahkemeye taşımam gerekirse sadece tapu kayıtlarına göre benim kömürlüğümü işgal edeni mi dava etmeliyim? Yoksa (hiçkimse kendi kömürlüğünde olmadığı için) kendi kömürlüğüne geçmek isteyenler olarak mevcut durumda ısrar edenlerimi dava etmeliyiz?
Doğrudan mahkemeye mi başvurmalıyız yoksa noter veya başka kurumlar aracılığıyla ilgililere uyarıda bulunmak gerekir mi?
Örnek alabileceğimiz bir dava dilekçesi için yardımcı olur musunuz?
Şimdiden teşekkürler :)
Re: Eklentiler hakkında bilgi??
aşağıda benzer konuları incelerseniz bir fikir oluşur.ben avukat olmadığım için konu nun bu tarafı beni aşar .sadece yorum yapar birinin düzeltmesini beklerim .
bu durumda kat mülkiyeti nden hareketle ,eklentiler bağımsız bölümünün bir parçası olduğundan .haneye tecavüz şeklinde mütala edilerek.tecavüzün men i
davası açabilirsiniz tabiki bu bir yorum hatta bu bu şekilde tanımlanabilirse kamunun da müdahelesi cihetine gidilebilir mi?
tavsiyem .avukatlardan destek.vede belediye imar müdürlüğü nün yetkilerini sınamak adına (zira onanmış ana yapının projesinın ihlalı )müracat ve de kaymakamlık nezdinde danışma (fuzuli işgal )olabilirmi emin değilim .
tabiki şayanı tavsiye güzel güzel anlaşmaya çalışmakç iyi niyetle hal i keyfiyeti açıklamakç haklarınızı dile getirmek buda olmadığı takdirde hakimin müdahelesini istemek en son başvurulacak seçenek olmasıdır.
siz genel kurulda da konuyu gündeme taşıyarak iyi niyet adına elinizden geleni yaparak .mutabakat arayınız.konuyu bu şekilde aktüalise ederek destek arayışına gitmenizde de haklı davanıza artı olarak yansıyacaktır.diye düşünür yorumlarım .siz genede avukat arkadaşların mütalasını bekleyin .bakalım ne tavsiye edecekler.