4 gün rapor almış işçinin asgari geçim indiriminden kesilir mi?
Benim sorum konu başlığındada belirttiğim gibi 4 günlük raporlu işçinin asgari geçim indiriminden kesinti yapabilirmiyiz.ya da ne şekilde olur devlet mi ödüyor yoksa işverenemi aid..bu konuda bilgilendiriseniz çok sevinirim..daha öncede yazdım ama sanırım dikkat edilmedi.cevap alamadım..şimdiden teşekkür ederim tekrar..
Re: 4 gün rapor almış işçinin asgari geçim indiriminden kesilir mi?
Hala cevaplarınızı beklemekteyim:(
offf:( peki neysse sağolun yinede:(
Heralde sorum tam olarak anlaşılmadı.Çalışanlardan biri 4 günlük rapor getirdi.Bunu ssk karşılıyor mu yoksa işveren tarafından mı ödeniyor.Genelde okuduğum raporla ilgili bölümlerde ssk nın 2 günü öedemediği belirtilmiş.Peki 4 günlük rapor içindemi geçerli.Yanı devletle paylaşacazmı 2 günü işveren iki günü devletmi ödücek.Ya da asgari geçim indirminden kesinti yapabiliyormuyuz bu 4 günü..bu konuda artık bilgilendirirseniz çok mutlu olacam:) Şimdiden teşekkür ediyorum. saygılar,
2güne kadar olan rapor süresi için SSK ödeme yapmaz, işverenin de bu süre için bir ödeme yapma zorunluluğu yoktur.
4gün rapor ücreti için çalışan kuruma başvurduğunda 2 günden fazlası için ücret alacaktır.
Asgari geçim indirimi hesabı yıllık brüt asgari ücret üzerinden yapılmaktadır.
Asgari geçim indirimi hesabında raporlu veya izinli olunan sürelerin bir etkisi yolktur.Yani bir kesinti yapmayacaksınız.
Alıntı:
Erdoğan Kırcalı rumuzlu üyeden alıntı
2güne kadar olan rapor süresi için SSK ödeme yapmaz, işverenin de bu süre için bir ödeme yapma zorunluluğu yoktur.
4gün rapor ücreti için çalışan kuruma başvurduğunda 2 günden fazlası için ücret alacaktır.
Asgari geçim indirimi hesabı yıllık brüt asgari ücret üzerinden yapılmaktadır.
Asgari geçim indirimi hesabında raporlu veya izinli olunan sürelerin bir etkisi yolktur.Yani bir kesinti yapmayacaksınız.
Çok teşekkür ederim Erdoğan Kırcalı..Benim için önemliydi bu bilgi.
saygılar,