-
Apartman önü otopark
merhaba,
benim sorum aslında apartmanımızın sorununu
apartmanımız oldukça işlek bir cadde üzerinde ve en alt katında 2 adet dükkan var.
apartmanımızın önünü arabası olan daire sakinleri olarak park yeri olarak kullanıyorduk
fakat bir akşam işten eve döndüğümüzde apartmanın önüne beton mantarlar dikildiğini gördük ve park edemedik
bu durumda herkes arabasını yola bırakmak zorunda kaldı
hepimiz doğal olarak tepki gösterdik
bunlar kimseye danışmadan belediyeye gidip apartmanın önünün park yeri olarak gösterilmediğini dolayısıyla park edemeyeceğimizi dükkanlarının önü kapandığı için mantar dikme hakları olduğunu söylediler.
gerçektende aparmanın önü otopark görünmüyormuş
şu halde, biz apartman sakinleri olarak apartman önünün park yeri olarak belirlenmesini istiyoruz
çünkü arabalarımız çok güvensiz yerde duruyor
-apartman yaklaşık 30 yıllık bu saatten sonra apartmanın park yerini değiştirmemiz mümkünmüdür
-bunun için hangi merciye başvuracağız ve nasıl bir prosedür izlenecek
-bu işlemi gerçekleştirmek için apartman yönetim kurulundan karar gerekir mi. Gerekirse bu karar oy çokluğuyla mı oybirliğiyle mi alınmalıdır
Teşekkürler
Kolay Gelsin
Elsa Filiz
-
Re: Apartman önü otopark
apartmanınızın önünü park yeri olarak kullanamazsınız.deyıp kestirip atmak istemiyorum.çünkü size ait değil keza dükkan içinde öyle ama şöyle bir durum var.ön kullanım hakkı veya faydalanma hakkı diye bir husus var .kaynağını medeni hukuk dan alıyor desem iddialı konuşma olur zira hukukçu değilim konu hassas ve hukuk çu arkadşlara bir danışmak gerekir.
onlar bazı konularda .bizim gibi hukuk formasyonu olmıyan .tecrübelerini,yaşanmış olaylardan bilgileriyle, birkaç kelime eden bizi teşvik amacıyla sessiz kalıyor olabilirler ama böyle netameli konularda da birkaç kelam etmelerini bekliyoruz doğrusu
yoksa ahkam kesmeye başlıyacağım heberiniz ola
-
Re: Apartman önü otopark
Bildiğim kadarıyla dükkan sahibinin apartmanın arazisine dükkanın önü kapanıyor diye böyle bir şey yapma hakkı yok bu apartman yönetim kurulunun vereceği bir karar bence biran önce kendisi hakkında şikayetçi olunuz.