Işyerinde Görev Tanimini Kim Yapar ?
Personel müdürümüzden dün bir yazı geldi. Herkes görev tanımını yapacak dendi. Kıdemli elemanları bahane ile çıkartmak şirket tarzımız olduğu için tedirgin oldum. 7 yıl önce işe başlarken iş hızı henüz yavaş olduğundan telefonlarada bakmam rica edildi. Aradan geçen zamanda ilk anlaşmamızın dışında başka şirketlerde açıldı onlarada biz bakamaya başladık. Santralde üstüme kaldı zaten. İşler büyüdükçe zaman yetmez oldu. hatta izinli olduğum halde doğuma 1 gün kalaya kadar çalıştırıldım. Doğrumdan 3 hafta sonrada sezeryanlı halimle işbaşı yaptırıldım. Ancak resmiyette izinli göründüm.
Demek istediğim o senelerden beri yaptığım eleman alalım uyarılarına rağmen bir gelişme olmadı ve herşeyi bir arada yürütüyorum. Ama işe ilk girişte anlaşma bu şekilde değildi. Görev tanımını ben yapacaksam bunları belirtmelimiyim ?
Re: Işyerinde Görev Tanimini Kim Yapar ?
Sizden istenen yapmakta olduğunuz işlermidir yoksa pozisyonunuzda bulunan bir çalışanın görevinin tanımlanmasımıdır?
Kalite sistemleri kurulum aşamasında ilk istenen görev tanımları olduğundan,yaptığını yaz-yazdığını yap mantığı hakim olduğundan,ileriye dönük olarak görev tanımı yapılması isteniyor anladığım kadarıyla.
Hazırlanacak olan görev tanımında bulunduğunuz pozisyonun yapması gereken işleri belirtmelisiniz.
Alıntı:
Erdoğan Kırcalı rumuzlu üyeden alıntı
Sizden istenen yapmakta olduğunuz işlermidir yoksa pozisyonunuzda bulunan bir çalışanın görevinin tanımlanmasımıdır?
Kalite sistemleri kurulum aşamasında ilk istenen görev tanımları olduğundan,yaptığını yaz-yazdığını yap mantığı hakim olduğundan,ileriye dönük olarak görev tanımı yapılması isteniyor anladığım kadarıyla.
Hazırlanacak olan görev tanımında bulunduğunuz pozisyonun yapması gereken işleri belirtmelisiniz.
Bizden yaptığımız işlerin tanımı isteniyor. Ben ilk başta ön muhasebe diye anlaştım ancak onlar sekretaryayıda üstüme yıktılar. Ayrıca daha sonra yeni şirketler açıldı onlarında ön muhasebesine bakıyorum. Bunda bir sıkıntı yok ama hem telefonlara bakıp 4*4 lük organize etmek ve o kadar şirketin işini yapmak zorluyor. Şirket içinde firmanın yaptırıp boynumuza astığımız kartlardada adımın altında ön muhasebe yazıyor sadece. Ben ilk anlaştığımız şekli ilemi görev tanımı yapmalıyım yoksa şuanki hali ilemi ?
Yaptığınız işleri ön muhasebe elemanı görevleri ve santral görevlisi görevleri olarak ayrı ayrı tanımlayabilirsiniz.
Sn. Erdoğan Kırcalı bey vakit ayırıp yardımcı olduğunuz için çok teşekkür ederim.