Sözleşmesiz oturduğum konuttan çıkartıyorlar
15 mayıs 2007 tarihinden beri sözleşmesiz ve belgesiz olarak bir dairede oturmaktayım.kiraya tutarken arada tanıdık olduğu için herhangi bir sözleşme yapma gereği duymadık.Almış olduğum dairenin kasım 2008 de teslim olacağını söyleyerek 18 ay oturacağımızı sonra çıkacağımı belirttim.ancak 1 yılın sonunda 15 mayıs 2008 de götürdüğüm altı aylık kirayı ev sahibim almadı ve daireyi şimdi boşaltmamı istedi.parayı elden alıyor makbuzum da yok.ayrıca bahçe düzenlemesi ve demirbaşlar için cebimden 1000 ytl ödeme yaptım belgeli..o da kaynadı arada.
1.kasım 2008 e kadar oturmak için ne yapabilirim?
2.beni evden atabilir mi?
3.elektrik ve su ev sahibinin üzerine ancak ödemelerini düzenli olarak yapıyorum.apartman aidatı da aynı şekilde düzenli ödeniyor.elekt ve su'yu kapattırabilir mi?o zaman ne yapabilirim?
şimdiden teşekkür ederim cevaplayan arkadaşlara.iyi günler.
Re: sözleşmesiz oturduğum konuttan çıkartıyorlar.yardım!
1000,00 ytl masraflarınız için bir fikrim var. Evde 1000,00 ytl değerinde olan demirbaşları alın ve satın. Nasıl olsa oda bunu ispatlayamayacak.
Alıntı:
esmer2000 rumuzlu üyeden alıntı
1000,00 ytl masraflarınız için bir fikrim var. Evde 1000,00 ytl değerinde olan demirbaşları alın ve satın. Nasıl olsa oda bunu ispatlayamayacak.
Böyle hukukdışı önerilerde bulunmayın.
Hem ispatlayamaz diye bir şey yok, ispatlar.
Alıntı:
sdt23 rumuzlu üyeden alıntı
Böyle hukukdışı önerilerde bulunmayın.
Hem ispatlayamaz diye bir şey yok, ispatlar.
Özür dilerim.
Alıntı:
akif38 rumuzlu üyeden alıntı
15 mayıs 2007 tarihinden beri sözleşmesiz ve belgesiz olarak bir dairede oturmaktayım.kiraya tutarken arada tanıdık olduğu için herhangi bir sözleşme yapma gereği duymadık.Almış olduğum dairenin kasım 2008 de teslim olacağını söyleyerek 18 ay oturacağımızı sonra çıkacağımı belirttim.ancak 1 yılın sonunda 15 mayıs 2008 de götürdüğüm altı aylık kirayı ev sahibim almadı ve daireyi şimdi boşaltmamı istedi.parayı elden alıyor makbuzum da yok.ayrıca bahçe düzenlemesi ve demirbaşlar için cebimden 1000 ytl ödeme yaptım belgeli..o da kaynadı arada.
1.kasım 2008 e kadar oturmak için ne yapabilirim?
2.beni evden atabilir mi?
3.elektrik ve su ev sahibinin üzerine ancak ödemelerini düzenli olarak yapıyorum.apartman aidatı da aynı şekilde düzenli ödeniyor.elekt ve su'yu kapattırabilir mi?o zaman ne yapabilirim?
şimdiden teşekkür ederim cevaplayan arkadaşlara.iyi günler.
Ev sahibi ya fuzuli işgal iddiasında bulunacaktır ya da ödenmeyen kira iddiasıyla için icra takibi yapacaktır.
Eğer aidat makbuzları sizin adınıza ise bu kiracı olduğunuza delil olabilir, fuzuli işgal iddiasından sonuç alması zorlaşır.
15 mayıs 2008 sonrasındaki kiralar için icra takibi yaparsa, sorun değil, ödersiniz, sorun çözülür.
Ama 15 mayıs 2007'den beri kira alamadığını iddia eder ve toplu alacağı için icra takibi yaparsa elinizde ödediğinize dair belge olmadığı için itiraz edemezsiniz. Yeniden ödemek zorunda kalabilirsiniz. Veya ödemezseniz 30 gün içinde temerrüt oluşur, ev sahibi tahliye davası açar. Şanslıysanız tahliye davası kasıma kadar uzatılabilir. Ancak kaybedeceğiniz ve mahkeme masraflarını ödeyeceğiniz kesin.
Elektrik ve suyu kestirirse kendi adınıza yeniden açtırırsınız.
Zaten ilk taşınırken yaptırmanız gereken de buydu.