Yargıtay'da bozulan boşanma davası
2003 yili mart ayinda, aile mahkemeleri kurulus sürecinde actigim bosanma davasi, karsi tarafin bosanmayi istememesi nedeniyle uzadi.
2006 yili aralik ayinda yerel mahkemeden bosanma karari cikti. Karsi taraf karara itirazini 2007 martinda bildirdi. Dosya 30 Nisan 2007'de Yargitay'a ulasti.
Yargitay kararini tam 1 yil sonra BOZMA yönünde verdi. Yargitay, kararina, "davalinin taniklarinin dinlenmedigine" gerekce göstermis. Alt mahkeme davali esin tanıklarini süresinde liste verilmediginden dinlememişti.
Avukatim umutlu: "bosanma kararinin bundan sonra onanacagini düsünüyorum" diyor.
Kisacasi: 2003'ten 2008'e 5 yillik bir yargilama sonunda "az gittik uz gittik. Dere tepe düz gittik. Bir de dönüp baktık ki bir arpa boyu yol gitmisiz" durumu...
Iki noktayi merak ediyorum:
1) Dava bundan sonraki sürecte oyalamalar ve taktik adimlarla bir 5 yil daha uzayabilir mi?
2) Alt mahkemenin bundan sonra alacagi karar karsi tarafca tekrar temyiz edilebilir mi?
Selam ve saygilarimla
Re: Yargitay'da bozulan bosanma davasi
Alıntı:
Ahmet Ertürk rumuzlu üyeden alıntı
1) Dava bundan sonraki sürecte oyalamalar ve taktik adimlarla bir 5 yil daha uzayabilir mi?
Neden uzamasın?Uzamasından sebep;memeleketin adalet çarkının yavaş işlediğinden değil Ahmet Ertürk,aile hukukunda mantık evlilik birliginin sonuna kadar devam ettirilmesidir.Bu yüzden kanun ruhu bosanmayı son derece zorlastırmıştır.Yani sana hiç kimse -boşanmak için şartların tamda olsa- kesin boşanırsın diyemez.Küçük bir pürüz çıktı mı işin uzar gider.Amaç evlilik birliğini tekrar kurulabilir mi düşüncesidir!
Alıntı:
2) Alt mahkemenin bundan sonra alacagi karar karsi tarafca tekrar temyiz edilebilir mi?
Gerekçesi ne olacak peki?Sizce sebep ne olabilir?Karar temyize gidebilir.Taraflar boşanma konusunda hemfikir olmadıkça dava uzar Ahmet Ertürk.
https://www.hukuki.net/forum/images/icons/icon4.gifSorularınızı tek bir konu altında sorarsanız daha iyi ve tatmin edici cevaplar verebiliriz diye düşünüyorum!
Re: Yargitay'da bozulan bosanma davasi
Alıntı:
2003 yili mart ayinda, aile mahkemeleri kurulus sürecinde actigim bosanma davasi, karsi tarafin bosanmayi istememesi nedeniyle uzadi.
2006 yili aralik ayinda yerel mahkemeden bosanma karari cikti. Karsi taraf karara itirazini 2007 martinda bildirdi. Dosya 30 Nisan 2007'de Yargitay'a ulasti.
Yargitay kararini tam 1 yil sonra BOZMA yönünde verdi. Yargitay, kararina, "davalinin taniklarinin dinlenmedigine" gerekce göstermis. Alt mahkeme davali esin tanıklarini süresinde liste verilmediginden dinlememişti.
Avukatim umutlu: "bosanma kararinin bundan sonra onanacagini düsünüyorum" diyor.
Kisacasi: 2003'ten 2008'e 5 yillik bir yargilama sonunda "az gittik uz gittik. Dere tepe düz gittik. Bir de dönüp baktık ki bir arpa boyu yol gitmisiz" durumu...
Selam ve saygilarimla
bence bu dava sittim sene uzar
Re: Yargıtay'da bozulan boşanma davası
Merhaba,
gayet ciddi, verilere dayali sorular yönelttim.
Bu sorulara ayni seviyede cevap vermek isteyen hukuki.net üyeleri, moderatörleri var mi?
Selam ve saygilarimla
Sayın Ahmet Ertürk;
Bilgi vermesi açısından sorularınıza kısaca cevap vermek gerekirse;
Hukuki usuli bir eksiklik nedeniyle bozulan mahkeme kararınız sonrası davanız yeniden esas mahkemesinde görülecek ve mahkemece davalı tanıkları dinlenecek yada tanıklıktan feragatları,vazgeçmeleri,çekilmeleri vs.. usuli olarak imza altına alınarak davanız bitirilecektir.Görüşüme göre; geçmişten bu güne yaşamış olduğunuz hukuki süreç gözönüne alınırsa çok daha kısa bir sürede esas mahkemesinden karar çıkacaktır.Kısacası 5 yıl sürmeyeceği muhtemeldir.
kolay gelsin..
Av. Ayşegül ERGAN
Alıntı:
2003 yili mart ayinda, aile mahkemeleri kurulus sürecinde actigim bosanma davasi, karsi tarafin bosanmayi istememesi nedeniyle uzadi. 2006 yili aralik ayinda yerel mahkemeden bosanma karari cikti. Karsi taraf karara itirazini 2007 martinda bildirdi. Dosya 30 Nisan 2007'de Yargitay'a ulasti. Yargitay kararini tam 1 yil sonra BOZMA yönünde verdi. Yargitay, kararina, "davalinin taniklarinin dinlenmedigine" gerekce göstermis. Alt mahkeme davali esin tanıklarini süresinde liste verilmediginden dinlememişti.
Avukatim umutlu: "bosanma kararinin bundan sonra onanacagini düsünüyorum" diyor. Kisacasi: 2003'ten 2008'e 5 yillik bir yargilama sonunda "az gittik uz gittik. Dere tepe düz gittik. Bir de dönüp baktık ki bir arpa boyu yol gitmisiz" durumu...
Selam ve saygilarimla
Dosyanın içeriğine vakıf olmadan söylenecek her şey yanlış olur.
Boşanma davası hakkında burada bahsettiklerinizin yanında başka detaylar da olabilir. Bu konudaki en iyi değerlendirmeyi avukatınız yapacaktır. Ama onun değerlendirmesi de tahminden ibaret olacaktır. Kesin bir taahhüt olamaz.
Avukatınızın bu davayı en kısa sürede sonuçlandırmak için çabaladığına emin olun ve ona güvenin.
Aysegül Hanim ve sayin sdt23'e ilgi ve degerlendirmelerinden ötürü tesekkür ediyorum.
Selam ve saygilarimla