Re: DNS Ayarını Değiştirmek
Acaba sorunuzu biraz daha açmanız mümkün mü?
Open DNS kullanmak, site engellenmesi sağlamaz?
bu kanıya nerden vardınız anlamadım?
firewall tarafından sadece yasaklanma yapılabilir,
her İP yi firewall dan MAC adresine atarsınız,ister kişiye özel, ister tüm kuruma komple yasak getirebilirsiniz, bunları yapmak 3-5 dk lık bir işlem...
ayrıca Open DNS kullanmak bir suç değildir,basılı /yayın bilişim dergilerinde tavsiye ediliyor,sizce suç olsa oralarda açık olarak yazabilirlermi :)
Alıntı:
nikon rumuzlu üyeden alıntı
Open DNS kullanmak, site engellenmesi sağlamaz?
bu kanıya nerden vardınız anlamadım?
firewall tarafından sadece yasaklanma yapılabilir,
her İP yi firewall dan MAC adresine atarsınız,ister kişiye özel, ister tüm kuruma komple yasak getirebilirsiniz, bunları yapmak 3-5 dk lık bir işlem...
ayrıca Open DNS kullanmak bir suç değildir,basılı /yayın bilişim dergilerinde tavsiye ediliyor,sizce suç olsa oralarda açık olarak yazabilirlermi :)
OpenDNS kullanarak site engellemesi yapılabililir. (Hatta OpenDNS'in asıl amacı bu) Her ip ve mac adresini takip etmem imkansız ve kurumun tamamına değil bir kısmına erişim engellemesi germem gerekiyor firewall olarak cisconun donanımsal bir çözümünü kulanıyoruz yazılımsal hiçbir çözüm bizi (100.000 istemci) kaldırmaz.
Alıntı:
Av.Feyz Pazarbaşı rumuzlu üyeden alıntı
Acaba sorunuzu biraz daha açmanız mümkün mü?
Sorumu biraz daha basitleştirmem gerekirse ben başka bir amaç için DNS adresini değiştirdim ve dolaylı olarak TürkTelekom tarafından engellenen sitelerin kurumum bir bölümünün içinde açılmasını sağlamış oldum. Bu suçlu duruma düşermiyim?
Benim anlamadığım sorulan soru açık ve net olarak "DNS değiştirerek telekomun yasakladığı sitelere girmek hukuki açıdan sorun çıkartır mı?" olmasına rağmen,OpenDNS kullanmanıza gerek yok şöyle yapsanızda olur gibi enteresan cevaplar gelmiş olması :) Gerçekten bu soruya pek cevap verebilene rastlamadım.Sanırım hukukçu arkadaşlar da bu konuda belirli bir kanıda değiller.
benim bilgilerim yanlış değilse bu yapılan suçtur. ancak siz firewall yardımı ile telekomun yasakladığı siteleride kapatabilirsiniz..
Alıntı:
BlackMail rumuzlu üyeden alıntı
Benim anlamadığım sorulan soru açık ve net olarak "DNS değiştirerek telekomun yasakladığı sitelere girmek hukuki açıdan sorun çıkartır mı?" olmasına rağmen,OpenDNS kullanmanıza gerek yok şöyle yapsanızda olur gibi enteresan cevaplar gelmiş olması :) Gerçekten bu soruya pek cevap verebilene rastlamadım.Sanırım hukukçu arkadaşlar da bu konuda belirli bir kanıda değiller.
Haklısınız daha açıklayıcı olmak adına biraz detaylı anlattım. Özetle;
1- Yaptığımız ayarlamalar sonucunda mahkeme kararınca yasaklanmış siteler açılıyor. Fakat bu ayarları yapma amacımız yasaklanmış siteleri açmak değil.
2- Eğer bu suç ise ve mahkeme kararınca engellenmiş siteleri de benim ayrıca yasaklamam mı gerekiyor. Eğer yasaklamam gerekirse bu siteleri güncel olarak takip edebileceğim bir yer varmı.
3- Ağ trafiği sürekli olarak izleniyor. MSN kullanımı olur ise bu kullanım ve konuşmalar kayıt ediliyor. Fakat MSN kullanımı yasak ve bu yazılımın kullanılmayacağına dair sözleşme imzalatılıyor. Buna rağmen özel hayatın gizliliği ihlal edilmiş olurmu.
Cevap: Re: DNS Ayarını Değiştirmek
Suç işlemek üzere kullanılmamak şartıyla sizlere yeni bir haber;
Google public dns hizmetine başladı. Yani Opendns tek seçenek değil. Google dns hizmeti ile internette daha hızlı ve güvenli gezinmeyi hedefliyor. Halka açık bu hizmetten yararlanmak isteyen herkes ağ ayarlarındaki IP numaralarını 8.8.8.8 ve 8.8.4.4 dns ayarı olarak yapabilir.
Kaynak: http://www.googlesunrise.com/google-dns-servisi
Cevap: Re: DNS Ayarını Değiştirmek
şimdi buradaki tüm yazıları okudum ama birşey anlamadım... şimdi youtube ve diğer yasaklı sitelere girmek için open dns yada google dns gibi dns değiştirerek yasaklı sitelere girmemiz şimdi suç mu teşkil ediyor... Yani youtubeye girmemiz yasak mi oluyor.. mahkemeye göre biz suçlu konumda olacağız...
lütfen net bir yanıt aalabilirmiyiz...
saygılar iletişimci