Mirastan mahrum kalmak istiyorum
slm arkadaşlar ben sizden şunu öğrenmek istiyorum ben ailemden kalacak mirastan mahrum kalmak yani almak istemiyorum 1. derece yakın olan anne ve babam yaşıyor ama ben ailevi sorunlardan dolayı miras kalmasını istemiyorum iki kardeşiz tek erkek benim ve ben hakım olan mirası bana bıraksalar bile ben almak istemiyorum ve bunun için ne yapmalıyım yasal olarak neler yapılabilir.
Re: Mirastan mahrum kalmak istiyorum
Miras ölümle kazanılan haktır.
Mirası hak ettikten sonra 4 ay içinde miras reddi yapabilirsiniz.
Miras reddi yaptığınızda eğer çocuğunuz varsa, miras onlara kalır.
Çocuğunuz yoksa veya onlar da miras reddi yaparsa, (reşit değillerse onların adına siz miras reddi yaparsanız) payınız kardeşinize kalır.
Cevap: Re: Mirastan mahrum kalmak istiyorum
Alıntı:
sdt23 rumuzlu üyeden alıntı
Miras ölümle kazanılan haktır.
Mirası hak ettikten sonra 4 ay içinde miras reddi yapabilirsiniz.
Miras reddi yaptığınızda eğer çocuğunuz varsa, miras onlara kalır.
Çocuğunuz yoksa veya onlar da miras reddi yaparsa, (reşit değillerse onların adına siz miras reddi yaparsanız) payınız kardeşinize kalır.
ekleme olarak süre reddi miras için 3 aydır, en azından 05/2010 da öyleydi bu tarihe değiştiyse bilemiyorum , bilginize...
Belki evlatlıktan çıkma tarzında bir işlem yapılıyor olabilir , siz ebeveyn ve/ya kardeşlerinizi tanımama hakkına sahip olmanız gerekir.Bu da oluşacak vefat durumlarında sizi mirastan mahrum eder ,ancak baba yada annenizi reddederseniz , otomatik olarak büyük anne ve büyük babadan da miras gelemez...
Cevap: Re: Mirastan mahrum kalmak istiyorum
Ölüm sonucunda yasal miras payı sahipleri murisin borç ödemeden acze düştüğünü ispatlarsa bu durum da aslında mirasın reddi anlamına gelmektedir.Bu durumda miras bırakanın öldüğünü öğrendiğiniz veya mirasçı olduğunuzu yeni öğrendiğinizi ispattan sonra -3- ay içinde sulh mahkemesinde yazılı ve sözlü biçimde hakimin tutanağıyla redddolunabilir.Ancak zamanaşımı ve hakdüşürüü süreleri geçr,irmek için açılan dava veya cebri icra işlmeleri ret hakkını ortadan kaldırmamaktadır.