İşten Çıkartılma Durumunda Haklarım Nelerdir?
Merhabalar.
Ben bu soruyu kendim bir kaç avukat arkadaşlarıma da sordum ama arkadaşım oldukları için işi dalgaya vuruyorlar ve net bir cevap alamıyorum. :)
bu sitede dahi inceledim tam olarak böyle bir konuda açılmamış.sorum şu.
ben şu anda bir özerk bir kurumda (devlete bağlı değil) 5 yıldır çalışmaktayım. kurumumuzun genel merkezi Ankaradan İstanbula taşınma hazırlıkları yapmaktadır. Bizede yazılı olmaksızın şifayen 8-10 kişi Ankarada sadece bölge olarak kalacak deniyor. Kurumumuzda da yaklaşık 45-50 kişi görev yapmaktadır.
sorum ise; benim işime son verilmesi durumunda kazanacağım haklarım nelerdir? işe iade davası açabilirmiyim? alacaklarım nelerdir? ve işveren hakettiğim alacaklarımı bana ne kadar süre içerisinde ödemesi gerekir.?
şimdiden teşekkürlerimi sunarım.
saygılarımla.
Re: İşten Çıkartılma Durumunda Haklarım Nelerdir?
iş akdinizin sürekli olup olmamasına göre değişir sürekli ise ihbar öneline uymadan çıkarırlarsa noter vasıtasıyla 24/2 ye göre ihtar çekin daha sonra kıdem ve ıhbar tamınatlarınız ıcın ıs mahkemesınde dava açın
Saygılarımla.
Alıntı:
Av.Gürhan Okan Us rumuzlu üyeden alıntı
iş akdinizin sürekli olup olmamasına göre değişir sürekli ise ihbar öneline uymadan çıkarırlarsa noter vasıtasıyla 24/2 ye göre ihtar çekin daha sonra kıdem ve ıhbar tamınatlarınız ıcın ıs mahkemesınde dava açın
Saygılarımla.
iş akdim süreklidir, ama bu neyi değiştirir. onu anlayamadım???
teşekkürler.
İş akdiniz belirsiz süreli ise, işverenin ihbar önellerine uymaması durumunda ihbar tazminatına hak kaznaırsınız.
Belirli süreli iş akdi ile çalışıyorsanız, sözleşmeniz sona erdirildiği tarihten sözleşme bitim tarihine kadar olan ücretleri alabilmeniz mümkün olur.
İşinize son verilmesi durumunda kıdem tazminatına hak kazanırsınız.
Ayrıca kullanılmamış izin haklarınızın da ödenmesi gerekir.İşveren ihbar öneline uymazsa ihbar sürenize karşılık gelen ihbar tazminatı da ödemek zorunda kalır.
Bunun dışında tazminatlarınız ödeyerek sözleşmeyi feshetmesi durumunda 1 ay içinde işe iade davası açabilirsiniz elbette,ancak Ankara merkezde pozisyonunuza uygun iş yoksa iade edilebileceğiniz bir iş te olmayacaktır.