Re: ipotekli tapu yardım ltf
Banka temiz olmayan tapuya kesinlikle kredi vermez. Tapu işlemleri bittikten sonra yani sizin üstünüze geçtikten sonra, banka ipoteğinide koymuş olacak. Şube genel müdürlüğe tapuyu yolluyacak uygunluk alacak daha sonra kredi satıcıya ödencek herhangibir problem varsa zaten uygunluktan geçemez. Ayrıca banka kredi verdiği yere asla ikinci sırada ipotek koymaz. İşlemler esnasında ya banka memuru yada banka avukatı yanınızda olacaktır.
Hayırlı olsun
Alıntı:
kurtulusnese rumuzlu üyeden alıntı
merhaba
ev lamak için kredi çektim. Kredi kullandığım için eve ipotek konulacak.
emlakçıyla sözleşme yaptık,
fakat ev sahibin tapusu ipotekli çıktı. Bankadan ipoteğin kaldırıldığına dair yazı alındı.
tapuya verilerek temiz yazısı alınıp, satış yapılacak.
tapunun ipotekten temizlenmiş olması lazım ki, kredi çektiğim banka üzerine ipotek koyacak.
Tapuda her hangi bir hile olabilirmi?
İpotekten temzlenmemiş tapunun başkasına satışı yapılabilir mi?
Satış yapılıp banka benim adıma ipotek koyduğunda, eski ipoteğin temizlenmiş olduğuna güvenebilr miyim?
ileride bir sorun çıkar mı?
lütfen yardım edin, yarın tapu işlemleri yapılacak.
Cevap: Re: ipotekli tapu yardım ltf
Burası sorum için doğru yer midir bilemiyorum ama hatalıysam kusuruma bakmayın,
Banka, kredi başvurusu sırasında müşterinin gücünü görmek maksadı ile müşteriye ait veya ailesine ait tapuları görmek isteyebiliyor.
Tapular teminata alınmıyor sadece kredi dosyasına ekleniyor.
Soru da burada başlıyor, eğer verilen tapular sahte ise, banka verilen sahte tapuların bir şekilde tapuya danışılarak sahte olduğunu anlar ve daha kredi kullanılmamış olmasına rağmen sahte tapuları kendisine veren firmaya yada şahsa dolandırıcılık davası açabilir mi ? Açarsa nasıl bir sonuç nasıl bir ceza çıkabilir ?
İyi Çalışmalar
Cevap: Re: ipotekli tapu yardım ltf
Alıntı:
gunaycakmak1 rumuzlu üyeden alıntı
Banka temiz olmayan tapuya kesinlikle kredi vermez. Tapu işlemleri bittikten sonra yani sizin üstünüze geçtikten sonra, banka ipoteğinide koymuş olacak. Şube genel müdürlüğe tapuyu yolluyacak uygunluk alacak daha sonra kredi satıcıya ödencek herhangibir problem varsa zaten uygunluktan geçemez. Ayrıca banka kredi verdiği yere asla ikinci sırada ipotek koymaz. İşlemler esnasında ya banka memuru yada banka avukatı yanınızda olacaktır.
Hayırlı olsun
benzer olay benim başıma geldi. konut kredisi kullanmak için bir banka ile anlaştım. ancak tapuda müteahit firmanın borcundan dolayı başka bir bankaya ipotek edildiğini gördüm dairenin. benim kredi kullanacağım banka karşı bankadan ipotek kaldırma yazısı aldı. müteahitin borcunu eft yaptık. ancak hala müteahitin ipoteği kalkmadı. benim bankam ikinci sırada ipotek durumundadır. bir yıldır uğraşıyorum