Toplam 1 dosya bulunuyor
Beklenmedik ağır para cezası
Selamlar arkadaşlar
Benim acil çözümlenmesi gereken bir problemim var sizlere danışmayı uygun gördüm. Ankarada internet kafe işletiyorum, yaklaşık 3,5 senedir çok titiz bir şekilde çalıştırdığım kafemde hiç ummadığım bir zamanda bir cezayla karşı karşıya kalmış durumdayım. Olay şu şekilde gelişti. Akşamüzeri bir işim çıktı ve 45 dakikalığına kadar bir yere çıktım o sırada ilçe emniyet müdürlüğünden polis memuru arkadaşlar kafeye gelmişler filtre programı varmı yokmu ve genel bir teftiş için, benim emanet olarak bıraktığım arkadaşı makinaya oturtarak bunun kontorlu yapılmış (arkadaşım iş yeri ile hiçbir alakasının bulunmadığını ve dükkan sahibinin çağrılması talebinde bulunduğuna rağmen kaale alınmayarak!) lisanslı akınsoft programı içerisindeki yasak site programını kullanmaktayım ancak makine yetkili olarak açılmış! bakın bunun üzerinde durmak istiyorum hem ben çağırılmamışım hemde makine yetkili kişi olarak açılmış bunun anlamı şudur makine yetkili açıldığında illegal kelimeleri ve yasaklı siteleri engellememektedir ücretli hesap açıldığında engellemektedir (bunu emanet olarak bıraktığım arkadaşımda bilmemektedir ve teknik olarakta hiçbir bilgisi bulunmamaktadır) iş yeriyle hiçbir alakası olmayan arkadaşıma tutanağa imza attırılmıştır!. Bunun üzerine yaklaşık 10 gün sonra karakoldan çağırıldım ve 3 bin ytl ceza kesildiğini tebliğini görünce şok oldum, bu kadar ağır bir para cezasını haketmediğimi düşünmekteyim en azından daha önce sözlü ve yazılı bir tebliğde bulunulması gerekirdi, şuan sizce ne yapmalıyım yardımlarınızı bekliyorum saygılarımla…
ceza yazısı ve tebliğ belgesini ekliyorum;
Re: Beklenmedik ağır para cezası
zaman geçirmeden
1-Tutulan zabıtın geçerli olamdığını
2-Sebebinin "YETKİLİ OLMAYAN " kişinin imzaladığını ve sizi temsil etmediğini belirtin.
zorunlu bir iş için beni temsil yetkisi olmayan bir arkadaşımı yerime bırakmak zorunda kaldım ifadesinide ekleyin.
dolayısıyla yetkisiz kişinin atmış olduğu imza ile kesilen 3.000 ytl lik cezanın yersiz ve hukuk mantığına ters olduğunu belirtin.
bu dilekçeyi karakola derhal götürüp verin .
Bu dilekçenin amacı : tutulan zabıtı yok sayacak bir dilekçedir.
gerekirse bir avuattan yardım alın.