Bilgim olmadan aboneliğim uzatılmış
Herkese merhabalar.
İnternette tanınmış bir oyun sitesine bir ay süreli ücretli üyelik yaptırdım. Ücretini kredi kartımdan ödedim. Ancak benim bilgim olmadan (en azından ben talep etmeden) üyeliğim 2 yıl uzatılmış ve ücreti yine kartımdan tahsil edilmiş. Bankaya itiraz ettim. Banka ödemenin onaylandığını birşey yapamayacaklarını ilgili siteyle görüşmemi söyledi. Site yetkilileri ile görüşmemde bana şunları söylediler "kullanıcı şifreniz değişmiş bu yüzden bilgilerinize ulaşamıyoruz, bize kimliğinizin fotokopisini, altına şikayetinizi yazıp imzalayarak fakslayın. yeni şifreniz 48 saat içinde gönderelim, daha sonra konuyu araştıralım". Şifre değiştirmek için böyle bir uygulama şimdiye kadar duymamıştım. İnternet bankacılığında bile şifreyi internetten değiştirebilirken, neden kimlik ve imzamı istiyorlar. Onlara kimlik ve imzamı gönderecek kadar güvenemiyorum. Bu 2 yıllık süre uzatımına yasal yollardan nasıl itiraz edebilirim. Yardımlarınız için şimdiden teşekkür ederim.
Ayrıca şunu sormak istiyorum, birisi benim şifremi ele geçirse bile, kredi kartı bilgilerimi nereden bilecek, ve aboneliğim uzaması o kişiye ne yarar sağlayacak.
Re: Bilgim olmadan aboneliğim uzatılmış
Bunlar ilgili internet sitelerinin tuzaklarıdır.
Abone olurken, büyük ihtimalle okumadığınız, sözleşme metninde "2 ay süre sonunda abonelik iptal edilmezse tüketicinin onayı aranmaksızın üyelik ...süre kendiliğinden yenilenecektir." diye bir şey mutlaka yazmışlardır.
Bu tarz ütelikleri iyi okumanızı tavsiye ederim.