Çocukların velayetini alan eşin aklı sağlığı
Değerli üyeler
Eşimle mahkeme kararıla boşandık.Yaşları 4 olan ikiz çocuklarımızın velayetini anneye verdi.Benim sorum şu aslında.Malesef eski eşimin akıl sağlığı ile ilgili ciddi endişe taşıyorum.Çocukalarımı aldığım günlerde kendisi ile ilgili ürkütücü şeyler anlatıyorlar.Bu durumda çocuklarımın velayeti almak için ruhsal durumunu öne sürerek dava açabilirmiyim.Tabi tahmin ediyorum kendisi ve ailesi bunu kabullenmiyeceklerdir.Konu ile ilgili yol gösterirseniz memnun olurum
Saygılarımla..
Re: Çocukların velayetini alan eşin aklı sağlığı
Sorun açık processe1;MK.m.183 hükmü gereği ''çocuklarla ilgili önlemlerin değiştirilmesi''ni istiyorsun.
Eğer eşinin karakterinde ve eğiliminde bazı değişiklikler vücuda gelmişse veya ağır bir hastalığa tutulmuşsa ya da benzer sebeplerden dolayı hakim,kendiliğinden veya sizin isteğiniz üzerine durumu gözden geçirecek ve gerekli önlemleri alacak!
Sen,bahsetmiş olduğun akıl hastalığı üzerine istekte bulunursun ve hakim durumu gözden geçirir;fakat eşinin durumu dolayısıyla çocukların velayetinin ondan alınması illa da velayetin sana verilmesini gerektirmez.Hakim gerekirse velayeti sana da vermeyebilir,bir vasi atayabilir.
Ek BiLgi::Yetkili mahkeme davalının yerleşim yeri mahkemesi,görevli mahkeme ise aile mahkemesidir.
Sormak istediğin başka bir şey veya anlamadığın bir yer olursa yine yardımcı olurum.;)
Re: Çocukların velayetini alan eşin aklı sağlığı
cevabınız için teşekkür ederim