Boşanmak istiyoruz, süre nedir?
Eşim boşanmak istiyor, ben….
Bilmiyorum. Hep istemiyorum dedim ama beş aylık uğraştan sonra (birlikte tatile çıkma dahil), son bir iki gündür artık kendimi ikna etmeye başladım. Çok üzülmekle beraber –eşimin de üzüldüğünün farkındayım- çaba göstermekten yoruldum.
Anlaşmalı boşanmayı okudum, ancak sıkıntım şu.
Bu işe avukat karıştırmak istemiyorum. Biliyorum böyle bir site yanlış bir cümle ancak kendimce haklı sebeplerim var. Keşke hâkim bile olmadan boşanabilsek. Aileme bile söylemedim daha. Ne zaman söylerim bilmiyorum. Bu kadar üzülürken salya sümük olurum diye korkuyorum mu ne?
İş için sabıka kaydı dışında adliye nedir bilmem. Neler yapmalıyım bir form (siteden öğrendiğim kadarıyla) varmış, sadece onu doldurmak yetiyor mu?
Bir de ne kadar sürer acaba? Tek celse yazıyor her yerde ama bugün başvursak ne zaman hakim karşına çıkarız? Gerçi illa çıkmak gerekiyor mu, onu bile bilmiyorum.
Adli tatil varmış az önce okudum, buna yetişir mi acaba?
Acil yardım edin tekrar fikrim değişmeden bitireyim şu işi. İkimize de zarar veriyor bu süreç.
Cevaplama için yardımı olacaksa eğer, ben nafaka vereyim dedim, istemedi. Kısacası maddi herhangi bir problem yok, evlilikte 4 yıl bitti. Çocuk yok.
Teşekkürler.
Re: Boşanmak istiyoruz, süre nedir?
Sorularınız basit!Tek celsede de bitebilir kuvvetle,,hakim karşısına çıkarsınız,sebebinize göre hakimin takdirine bırakılan sebeple boşanabilir ya da buna bile gerek kalmadan kesin hükmün emriyle bile şartların gerçekleşmesi dolayısıyla boşanabilirsiniz;bunlar kolay.Ancak demem o ki;
Alıntı:
sabrım tükendi rumuzlu üyeden alıntı
Eşim boşanmak istiyor, ben….
Bilmiyorum. Hep istemiyorum dedim ama beş aylık uğraştan sonra (birlikte tatile çıkma dahil), son bir iki gündür artık kendimi ikna etmeye başladım. Çok üzülmekle beraber –eşimin de üzüldüğünün farkındayım- çaba göstermekten yoruldum.
demişsin.Yani daha sizin bile boşanma konusunda endişeleriniz var.Yani hakim bu ruhsal durumu farkettiğinde eminim boşanmaya kanaat getirmeyecektir.En fazla ayrılığa karar verir.Bence biraz daha düşünün.Geleceğinizi gözünüzün önüne getirin.Boşanmak gerçekten kolay bunu düşünmeyin!;)