Bakıma muhtaç eşe sadakatsızlık
Selamlar. Böyle bir site hazırladığınız için teşekkürler
Benim sorunum şu:
23 yıllık saglık sebebiyle emekliye ayrılmış bir askerim.Emekli ikramiyemle ev aldım. Bu olaydan öncede eşimin kız kardesının kocasına yuklu miktarda para kaptırdım. Borclarını rahat ödesin diye evimi eşimin eniştesinin üzerine yaparak kredi çektim. Bu krediyi ödeme tutarı dusuk oldugu için ödemelerini sagladım.Bu krediyi altı ay gibi bir sure ödeyip daha sonra borcuda ustume yıkıp baksa yere kaçmışlardır. Kendi borclarımızda oldugundan esime oturdugumuz evi kiraya verip babama ait evde ( babamında izin vermesiyle ) oturmayı önerdim. Kirayla üstümüze kalan borcu ödemek için. Eşim mahalleyı uygun görmeyip evde oturmuyacağını aksi halde bosanacagını söylemiştir. Bende bu duruma altı ay dayanıp (ödemeleri kredi kartıyla yaptım) 2006 Ocak ayında uzun vadeli (20yıl) kredi çekip hem evi ustume aldım hemde tum borclarımı kapattım. Babamın verdiği arsa yıda sattım. Elimde kalan parayıda evlatlarımıda dusunup Yatırım amaclı kullandım. Esim bu paradan kendisine 3000ytl gibi harclık vermediğim ve bilezik almadıgım için kırgınlık yaptı ayrı odada kalmaya basladı. Temmuz ayında yıne bu para yuzunden tartıştıktan sonra. degneklerle yururken dutsum.Bir ayağım dort yerinden kırıldı digeride kavaldan catladı. Tedavim boyunca bana annem babam ve kardeslerim bakmıştır. Esım bir gun dahi bakmaya gelmemiştir. Bende kendisini gecimsizlik sebebiyle mahkemeye verdim. Daha sonra pisikolojıkman sıkıntıdadır diye davayı geri çektim ve eve döndüm. Evde gecen gunlerimde eşimin bazı hareketkerinden şüphe duymaya basladım. Yuruyemediğim için geceleri dısarı cıkıp gec gelmeler beni evde yalnız bırakmalar gibi bir çok olaylar oldu.Gitme dediğim haldeben hayatımı yasıyacağım gibi cümleler söyluyordu.Uç dört sefer tedavim için Ankara ya gitmemiz gerektiğini söylediğim halde benle gelmeyıp farklı zamanlarda annesini doktora göturmuştur. Son zamanlarda acta bırakmıştır. Kuru ekmek yiyip ilaç içmişimdir. Bende artık bu evliliğin yurumeyeceğini kendisini şiddtli gecimsizlıkten mahkemeye verecegimi düşündüğüm zamanlarda bir erkegin benı telefonla arayıp tehdit ederek eşimden bosanmamı söylemiştir. Aynı saatte üc kere aranmışımdır. Bende her aranmamda polis imdat ı aramışımdır. Bu arama ertesi gunde devam etmiştir.Bende kimdir bulabilim diye konuşmalarını dinlemişimdir. Bu dinleme sırasında eşim ve kçk kızımda yanımdaydı. Esimle beraber oldugunu eşimin artık onun esi oldugunu bir an önce evi terk etmem gerektıgını, eşimin esyalarımı hazırladıgını onları alıp köye gıtmemı, bundan sonra beni aç bırakacagını gibi bir cok sey söyledi. Esime bu kişiyi tanıyıp tanımadıgını sordugumda ilk önce tanımadıgını daha sonra arıyan kişinin onsekiz aylık arkadası oldugunu söyledi. Bende kızımla kendisine Ankarada bulunan annesinin ve babasının yanına bilet alarak gönderdim.Bundan sonrada kendisini şiddetli geçimsizlikten ve sadakatsızlıktan avukat tutarak mahkemeye verdim.Çocuklarum 18 yasından buyukler. Olayların birinci elden tanığı kçk kızım sahitlik yaptı.
Aylığım 1000ytl
Ev için kesilen 300ytl 20yıl
Kredi borclar 330ytl 4yıl
Oyaktan maaşım 100ytl
1Dubleks evim var
Çalışma engelliyim
Esim saglıklı ve Ev hanımı
Varım yogum bunlar. Bu olaylardan sonra mahkemeden tahminen ne gibi karar çıkabılır
Cevap veren olursa sevinirim.Her sey için şimdiden teşekkurler
Re: Bakıma muhtaç eşe sadakatsızlık
Selamlar dun aksam yazdıgım için bilgisi olan arkadaslardan gören olmamıştır dıye not yazdım. ilgilenen ve cevap veren olursa sevınırım.
Yaşanan tüm bu olaylarda eşinizin kusurlu olduğunu ya da en azından size oranla daha fazla kusurlu olduğunu ispat ederseniz, Medeni Kanun'un 174 ve 175. maddelerine göre, tazminat ve nafaka yükümlülüğünden kurtulabilirsiniz.
sagolun tesekkur ederim. kızımın konuşmaları duyması ne kadar etkılı olur acaba
ilginiz için için tekrar tesekkur ederım. çok çok sağ olun
Kızınız reşit olduğu için, elbette tanıklığının dava üzerinde belirleyiciliği olacaktır. Hakim karar verirken bu ifadeleri de değerlendirecektir.
Bilgileriniz için tekrar sagolun. Her şey gönlünüzce olsun. Hayatınız da basarılar dilerim hoşçakalın