İdare Mahkemesinin tutanağa bakış açısı ?
Huzur evinde kullanılan solunum cihazı kuruluşta bulunamdığından 3 kişi tutanak tuttuk.Valiye şikayette bulundum ancak 2 personele baskı yapılarak tutanak ifadelerinde biz cihaz için revire baktık ancak nobet odasına bakmadık ifadesi kullanarak tutanağı geçirsiz hale getirmeye çalıştılar.Bende asılsız iddada bulunma suçundan maaş kesim cezası ile cezalandırıldım mahkmeye başvurdum.
1.tutanak geçersiz sayılır mı ?
2.Bu personele karşı ne yapılabilir?
Ayrıca Ceza veren makam tecziye evrakına neden bir alt bir ceza vermediğinin gerekçesini yazmamıştır.Yazmak zorunda mıdır ? iptal gerekçesi olabilir mi ?
Re: Tutanağa aykırı beyan
Aylıktan kesme cezasını gerektiren fiil ve haller şunlardır:
a) Kasıtlı olarak; verilen emir ve görevleri tam ve zamanında yapmamak, görev mahallinde kurumlarca belirlenen usul ve esasları yerine getirmemek, görevle ilgili resmi belge, araç ve gereçleri korumamak, bakımını yapmamak, hor kullanmak,
b) Özürsüz olarak bir veya iki gün göreve gelmemek,
c) Devlete ait resmi belge, araç, gereç ve benzerlerini özel menfaat sağlamak için kullanmak,
d) Görevle ilgili konularda yükümlü olduğu kişilere yalan ve yanlış beyanda bulunmak,
e) Görev sırasında amirine sözle saygısızlık etmek,
f) Görev yeri sınırları içerisinde her hangi bir yerin toplantı, tören ve benzeri amaçlarla izinsiz olarak kullanılmasına yardımcı olmak,
g) İkamet ettiği ilin hudutlarını izinsiz terketmek,
h) Toplu müracaat veya şikayet etmek,
ı) Hizmet içinde Devlet memurunun itibar ve güven duygusunu sarsacak nitelikte davranışlarda bulunmak,
j) Yasaklanmış her türlü yayını görev mahallinde bulundurmak.
Görüldüğü gibi "asılsız iddiada bulunmak" şeklinde bir suç tanımlanmıyor. Ceza yazısını paylaşırsanız daha sağlıklı bir yorum yapılabilir.
Alıntı:
Kantaroncu rumuzlu üyeden alıntı
Görüldüğü gibi "asılsız iddiada bulunmak" şeklinde bir suç tanımlanmıyor. Ceza yazısını paylaşırsanız daha sağlıklı bir yorum yapılabilir.
sayın kantoroncu'nun dikkatine..
Valilik makamına verdiğiniz şikayet dilekçesine istinaden yapılan disiplin soruşturması sonucunda muhakkikçe düzenlenen ... sayılı soruşturma dosyası ve savunmanızın incelenmesinde söz konusu şikayet dilekçesinde iddia ettiğiniz suçların ağırlığı gerçek olması durumunda şikayet edilenlerin hem adli hem de idari takibata uğrayacaklarından gerçek olmayan ağır bir ithamda bulunduğunuz dolayısıyla ' hizmet içinde devlet memurunun itibar ve güven duygusunu sarsacak nitelikte davranışta bulunmak' fiilini işlediğiniz anlaşılmıştır.savunmanı yeterli görülmemiş olup,....1/30 oranında aylıktan kesme cezası ile tecziye edildiniz.... ( dilekçemde hemşirenin ismi geçmişti )
Dua edin ki, Aylıktan kesme cezası vermişler... Olumlu sicil, iyi hal filan deyip, Kınama cezası verselerdi, durumunuz daha kötüydü. Şimdi hiç olmazsa yargı yolu açık...
Anlattığınız olay ile cezalandırma maddesi arasında ben bir bağlantı kuramadım... Son derece muğlak ve yoruma açık bir değerlendirme... Mahkemenin bu değerlendirmeye katılmayacağını düşünüyorum...
Ayrıca, haksız şikayet karşısında, memurların iftira ve isnatlara karşı nasıl korunacağı 657 sayılı kanunun 25. maddesinde ayrıntılı şekilde düzenlendiğinden, yasanın öngördüğü işlem yerine , yoruma dayalı olarak disiplin işlemi tesis edilmesi hukuka aykırıdır.