10 yıl önceki kredi kartı borcu
Bundan 10 yıl önce bir bankanın kredi kartını kullanıyordum. Fakat bugün icra müdürlüğünden gelen bir kağıtla şok oldum.
Borç Miktarı:950 ytl
Yukarda yaızlı olan borcun maaş ve ücretinin 1/4 ününü haczine karar verilmiştir. vs...
Anlayamadığım ben bu borcumu ödeyip ödeyemediğimi dahi hatırlamıyorum ve neden aradan bı kadar uzn bir süre geçtikten sonra bana böyle bir kağıt geliyor ve ödemekle yükümlü olarak gösteriliyorum. Ben bu borca bu aşamadan sonra itiraz edebilirmiyim? Ayrıca bu süre zarfında dahi bana hiç bir tebligat bile gelmedi. Borcum olsa dahi zaman aşımına uğramış olması gerekmiyor mu?
Re: 10 yıl önceki kredi kartı borcu
Zamanaşımı,borca ilişkin bir itirazdır.Borca ilişkin itirazınız varsa ne sürede ve nereye itirazda bulunabileceğiniz bilgisi ödeme emrinin ihtar kısmında yer alıyor.
tşk ederim. ama öyle bişey yazmıyor
Borç miktarı:950 Ytl
yukarıda adı yazılı borçlunun belirtilen adresindeki almakta olduğu maaş ve ücretinin 1/4 ününü ve diğer haklarının tamamının haczine karar verilmiştir.
Haczin tatbiki ile yapılacak tevkifatların müdürlğümüze gönderilmesi, aksi halde işlem yapmayanlar hakkında İİKnın 355,356 ve 357. maddeleri uyarınca haklarında C. SAvcılığına şikayette bulunulacağının bilinmesi, buna göre kesintilerin yapılarak müdürlğümüze gönderilmesi rica olunur.
üsküdar 4.icra müdürlüğü
Bu kadar üst kısımdada alacaklıi vekili ve borçlu bilgileri yazıyor. bu yazı şahsıma değil şirekete gönderilmiş.
Alıntı:
calimero1980 rumuzlu üyeden alıntı
Bundan 10 yıl önce bir bankanın kredi kartını kullanıyordum. Fakat bugün icra müdürlüğünden gelen bir kağıtla şok oldum.
Soru bu şekilde yöneltilince,size bir ödeme emri gönderildiği sonucu çıkıyor.
Alıntı:
calimero1980 rumuzlu üyeden alıntı
bu yazı şahsıma değil şirekete gönderilmiş.
Borçtan ilk kez ,şirkete gelen bu yazıyla haberdar olduğunuza göre öncesinde tarafınıza gönderilen ödeme emrininden haberdar değilsiniz?
evet daha önce hiç bir şekilde haberdar edilmedim.
Çünkü adres değişikliği yaptınız ve bunu bankaya bildirmediniz.Yanılıyor muyum?
Hayir Yanilmiyorsunuz. Doğru. Ama Ozmanki Borcum Ne Kadar Olabilir Ki şu An 950 Ytl Olsun. 10 Yil önceki Bir Borç. Ve Yatirip Yatirmadiğimi Hatilamiyorum Bile
Buraya yazdığınız kağıdın üzerinde bulunan dosya numarasının yazıldığı icra müdürlüğüne gidip öncelikle takibin nasıl yapıldığı , ödeme emrinin nasıl kesinleştiğini araştırın. Bu bilgiler olmadan yazılacak herşey havada kalır.
Sagılarımla.