-
Ev Arkadaşı Problemi
Daha önce abimle yaşadığım eve (kira kontratı abimin üzerine), yaklaşık 5 ay önce, kendisi askere gidinice bir ev arkadaşı aldım. Bu zamana kadar kirasını sürekli geciktirdiği gibi maddi durumunu bahane ederek 5 aydir hiçbir faturayi da ödemedi. Dekontlar faturalar filan benim üzerime. Evde tüm eşyalar olduğu içinde gelirken sadece yatağıyla geldi. Yani evde ona ait hiçbir eşyası da yok. Uzunca bir süredir sözlerini dikkate alarak fazla zorlamadım ama artık daha fazla tahammül edemiyeceğim. Kendisinden evi 1 ay içinde terk etmesini söyledim ama o şuan gidecek bi yerinin ve durmunun olmadığını bahane edip (zaman belirtmeden) evden çıkmayacağını söyledi. Onu evden nasıl çıkarabilirim, kanuni yollarla bu işi en kısa zamanda nasıl halledebilirim ne yapabilirim araştırdım ama benzeri bir olay bulamadım. Nasıl bir hukuki yol izlemeliyim yardımcı olursanız sevinirim.
-
Re: Ev Arkadaşı Problemi
Arkadaşınız evde iken polis çağırarak evden dışarı attırabilirsiniz. Mesela benim bir arkadaşımın öz dayısı sürekli onlara gelip huzursuzluk yaratırdı, arkadaşımda birgün dayanamayıp polis çağırdı ve evden dışarı attırdı. BU işi polis ile çözebilirsiniz diye düşünüyorum.