Kaybolan veya çalınan cep telefonum
cep telefonum kaybolmuştu savcılığığa yaptığım başvuru sonucu yapılan araştırmalar sonucunda telefonumu bir kişi kullanmış.İlerleyen tarihlerde mahkememiz var.Sanık telefonu kullanmadığını belitmiş ve inkar ediyormuş.mahkemede ben telefonun tarafıma iade edilmesini veya yenisinin alınmaını talep edeceğim.aksi takdirde şikayetçi olacağım.sizce bunun sonucu ne olur.
Re: kaybolan veya çalınan cep telefonum
ceza mahkemsınden böyle bir talepte bulunamazsın,uzlaşma konusu ayrıksı olmak üzere...
Re: kaybolan veya çalınan cep telefonum
peki syın avukat bey nasıl olucak ne yapmam gerekiyor.bu işin sonu nereye varır?lütfen yardımcı olun
Re: Kaybolan veya çalınan cep telefonum
yasaya göre,
kaybedilen bir malın, bir başkası tarafından iyiniyetle mülkiyet hakkının kazanılması mümkün değildir,
bu yüzden davacı taraf kaybetmediği mülkiyet hakkına dayanarak 5 yıl içerisinde açacağı istihkak davasıyla davalı dan telefonu kendisine geri vermesini isteyebilir.
karşı tarafın bilgilerini öğrenip telefonu istemeniz en kısa çözümdür, aksi halde mahkemede devam etmeniz gerekmektedir
Sanığın adres bilgileri ve telefonu mevcut.Fakat telefonu kapalı ve polis arkadaşlar mahkemede muhatap ol diyorlar.Sanık telefonun kendisinde olmadığını kullanmadığını belirtmiş.Yapılan araştırmalarda ise sanıktan başka telefonu kullanan olmadığı görünüyor.Ben kendisini aradım ama telefon kapalı adres bilgileri var ama ben mahkemede karşılaştıktan sonra belki görüşmek isteyeceğim.Sizce ne olur bu işin sonu?
Alıntı:
erkangulec rumuzlu üyeden alıntı
Sanığın adres bilgileri ve telefonu mevcut.Fakat telefonu kapalı ve polis arkadaşlar mahkemede muhatap ol diyorlar.Sanık telefonun kendisinde olmadığını kullanmadığını belirtmiş.Yapılan araştırmalarda ise sanıktan başka telefonu kullanan olmadığı görünüyor.Ben kendisini aradım ama telefon kapalı adres bilgileri var ama ben mahkemede karşılaştıktan sonra belki görüşmek isteyeceğim.Sizce ne olur bu işin sonu?
davalı ya ulaşıp, ürünü size eksiksiz teslim etmesi halinde şikayetinizi geri çekiceğinizi yoksa,mahkemede devam ediceğini üstüne avukat masrafları çıkacağından daha çok zarara gireceğini iletebilirsin,
bana kalırsa, telefonu bu şartlar altında geri vericektir, hiç kimse boş yere mahkemelerle uğraşmak istemez,üstelik deliller sizin lehinize iken...