Yeni İmar Planı İnşaatı Etkiler mi?
Yeni imar planına göre arsamın yanından 10 metre genişliğinde yol geçiyor.Arsamın 2 metresini de götürüyor.Arsanın ön cephesi 10 metre iken 8 metre olacak.Yapacağım konutun inşaat planını da 2 sene önce çizdirmiştim ve bu yol yoktu o zaman.Bu durum çizdirdiğim planı etkiler mi?
Bu konuda ne yapabilirim? Süreç nasıl gelişir ve neler olabilir?
Bu konuda lütfen bana yol gösterin.
Re: Yeni İmar Planı İnşaatı Etkiler mi?
Lütfen Yardım Edin:mahcup:
parselde daha önceden yapılmış ve ruhsatlandırılmış bir yapı yoksa; evet etkiler. belediyeden yeni imar durumunuzu almanız gerekir. yeni imar planına göre imar uygulaması yapılması ve tapuya tescilinin yapılması gerekir. alanda 18.madde uygulaması yapılıp yapılmayacağını da öğrenmeniz gerekir. 18. madde uygulaması yapılmayacaksa, ifrazın sizin tarafınızdan hazırlattırılıp belediyeye sunulması gerek. kolay gelsin. selamlar
Anladığım kadarıyla sizin arsanız daha önceden imarlı bir alanda bulunuyor. Bu nedenle değişen imar planı nedeniyle 18 uygulaması yapılıp DOP kesilmesi mümkün değil. Arsanızdan geçen yolun götürdüğü 2 metre için kamulaştırma yapılması gerekmekte. Yolu açacak olan belediye, bu giden 2 metrelik kısım için 2942 sayılı yasa uyarınca öncelikle sizi uzlaşmaya çağıracak. Eğer belediyenin teklif ettiği rakamı kabul etmezseniz bu defa bedelin belirlenmesi ve tescil kararı verilmesi için Asliye Hukuk Mahkemesinde dava açacak. Mahkemece verilen karar tescil yönünden kesin olup bedel yönünden ise temyiz edilebilir.
Ancak benim tavsiyem, öncelikle yeni imar planının plan notlarını bir öğrenin. Çünkü belediyeler genelde, yeni açılacak yollar gibi yerler için kamulaştırma bedeli ödememek için plan notlarına, kamuya terki gereken alanların bedelsiz devri yapılmadan inşaat ruhsatı verilmeyeceği gibi bir takım hükümler getirmekte. O nedenle öncelikle plan notlarını öğrenmeniz daha doğru olur.