Yıllık izini kullanma,işyeri ünite değişiklliği
merhabalar.sorunum çok sırayla yazıyorum
1-istediğim zaman yıllık izine çıkamıyor her defasında kışın ortasında iş koşulları gereği çıkabiliyorum.istediğim zama çıkamazsam ne anlamı var.yasal haklarım varmı
2-6 senedir pres operatörü olarak çalışmaktayım.ünitem ve işimden memnunum.zaten başka bir ünitede olsa çalışmazdım.şimdi aynı fabrika içinde başka bir bölüme verileckmişim.kabul etmeme ve tazminatımı alma hakkım varmı
selamlar
Re: Yıllık izini kullanma,işyeri ünite değişiklliği
Alıntı:
prescı rumuzlu üyeden alıntı
1-istediğim zaman yıllık izine çıkamıyor her defasında kışın ortasında iş koşulları gereği çıkabiliyorum.istediğim zama çıkamazsam ne anlamı var.yasal haklarım varmı?
Ücretli izin,çalışan için bir hak olmakla birlikte ne zaman kullanılabileceğine ilişkin düzenlemeyi yapmakta işverenin yönetim hakkıdır.
Bu nedenle işveren izne hak kazanmış çalışanların izin kullanacağı dönemi belirler ve bu dönemlerde kullanılmasını sağlamak işverenin görevidir.Bu konuda yapabileceğiniz bir şey ne yazık ki yok.
Alıntı:
prescı rumuzlu üyeden alıntı
2-6 senedir pres operatörü olarak çalışmaktayım.ünitem ve işimden memnunum.zaten başka bir ünitede olsa çalışmazdım.şimdi aynı fabrika içinde başka bir bölüme verileckmişim.kabul etmeme ve tazminatımı alma hakkım varmı?
İş sözleşmenizde işverenin vereceği diğer görevleri de yapabileceğinize dair bir madde varsa veya şu anki görevinizden önce daha farklı bir görevle çalışıyorken presçi olarak görevlendirildi iseniz,başka işleri yapmayı kabul etmiş olduğunuzdan verilecek yeni görevi de yapmak zorunda kalabilirsiniz.
İş sözleşmenizde yapacağınız görev kesin olarak belirlenmiş ise,yeni görevlendirmenin size yazılı olarak yapılmasından itibaren 6 gün içinde yazılı olarak kabul etmezseniz değişikliğe onay vermemiş olursunuz.Bu durumda işveren değişikliğin haklı bir nedenle olduğunu ispat ederek,sözleşmenize son verebilir,bu durumda kıdem ve ihbar tazminatına hak kazanırsınız.
Onay vermemenize rağmen işveren ısrarcı olursa değişiklik konusunda,çalışma koşullarında esaslı değişiklik haklı nedeniyle sözleşmenizi sona erdirebilirsiniz.Kıdem tazminatına hak kazanabilmeniz için sebebinizin haklı olduğunu açacak olduğunuz davada ispat edebilmeniz gerekecektir.