Kimliğini bilmediğimiz bir kişiye hakeret veya darp davası açma
yILLARDIR MERAK EDİYORUM. SOKAKTA YÜRÜRKEN DURDUK YERE TANIMADIĞIMIZ BİR KİŞİ BİZE KÜFÜR ETSE VEYA BİZE DARP UYGULASA VURSA BİZDE BU KİŞİYİ MAHKEMEYE VERMEK İSTESEK BU İŞ NASIL OLACAK. POLİS ÇAĞIR DERSENİZ BU KİŞİLERİN KAÇMA İMKANI ÇOK YÜKSEK. EEEE ADAMADA ADINI SOYADINI TC KİMLİK NONU VER SENİ DAVA EDİCEM DESEK ODA VEREK KADAR SAF DEĞİLDİR. İŞTE BÖYLE BİR DURUMDA ADAMI NASIL DAVA EDEBİLİRİZ ? NASIL HAKKIMIZI YARGIDA ARAYABİLİRİZ ?
BENİM SORULARIM BUNLAR. Bilgili, ilgili veya böyle bir olayda tecrübesi olan kişilerin ısrarla ve merakla cevaplarını bekliyorum.
SAYGILARIMLA...
Re: Kimliğini bilmediğimiz bir kişiye hakeret veya darp davası açma
:) yıllardır süren merakınızı bir nebze dindiriyim, şöyle olucak şikayet dilekçesnizde şikayet edilen kısmına faili meşhul yazıcaksınız ve şikayetlerinizi sıralıycaksınız sonrasında hazırlık sorusturması yapılcak kişinin yaşı saçı sakalı vs vs tarafınızdan tarıf edılcek dilekçede sonrasında yuksek ıhtımal savcı koğuşturmaya yer olmadığına dair karar vercek sizde bu karar 15 gun içinde soruşturma yağppılan yere en yakın ağır ceza mah. başkanlığına itiraz ediceksinz ve yine bişey çıkmıycak :)
Saygılarımla.